sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Sadekeli tyydytti Kalliota, kuivalla radalla säädöt hukassa

MotoGP:n vuoden ensimmäinen testijakso päättyi epävakaassa säässä perjantaina Malesiassa Sepangin radalla. Mika Kallio oli tyytyväinen pyöräänsä sadekelillä, mutta kuivan kelin säädöissä mentiin monien säätömuutosten jäljiltä vikasuuntaan. 

Kallio oli aamupäivän sateessa viidenneksi nopein ja kertoi uuden GP10 -pyörän olevan märällä radalla parempi viimevuotiseen malliin verrattuna. 

- Ajoin päivän aikana 53 kierrosta, joista noin puolet kertyi sadekelillä. Tuntuma pyörään oli silloin hyvä ja se oli helpompi ajettava kuin edellinen pyörämme, Kallio kommentoi. 

Jos märällä radalla testitulos tyydytti, ei Kallio ja Pramac Racing-talli löytänyt sopivia säätöjä uuteen Ducatiin kuivuneella radalla. 

Perjantaina Kallio ei yltänyt edellisenä päivänä ajamiinsa kierrosaikoihin. Kallio jäi Valentino Rossille 2,4 sekuntia ja joutui tyytymään testipäivän viimeiseen eli 17. sijaan. Testien avauspäivänä Kallio oli tuloslistalla yhdeksäs. 

- Radan kuivumisen jälkeen kokeilimme muuttaa etu- ja takajousitusta, pyörän asentoa ja etupään kulmaa. Kokeilut eivät toimineet, joten ajettavuus meni koko ajan vain huonompaan suuntaan. 

- Päätimme palata eilisiin säätöihin, mutta muutostöiden jälkeen ehdin ajaa vain viisi kierrosta. Sen jälkeen alkoi taas vesisade ja päivän työt loppuivat siihen. Eipä ollut hyvä päivä kuivalla radalla, mutta ainakin nyt tiedetään, mihin suuntaan säätöjen kanssa ei kannata mennä. 

- Tästä työ jatkuu kolmen viikon kuluttua, kun seuraava testijakso ajetaan tällä samalla Sepangin radalla, Kallio jatkoi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti