maanantai 19. maaliskuuta 2012

Pyrhönen kymmenes Hollannissa

Motocrossin Hollannin mestaruussarja jatkui sunnuntaina Heerden hiekkaradalla. Hyvinkään Antti Pyrhönen poimi MX1-luokassa eräsijat 13 ja 12 ja oli kokonaistulosten kymmenes. Pyrhösen mukaan päivä oli aika vaikea ja rata haastava.

- Viimeiset kaksi viikonloppua on ajettu todella röykkyisillä ja haastavilla radoilla. Varsinkin nyt täällä Heerdessä oli rata kamalassa kunnossa ja kisa aika vaikea, eikä oma ajokaan oikein kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla.

- Ensimmäisen erän startti oli aika heikko ja koko eräs sellaista tasapaksua puurtamista. Toisessa erässä startti onnistui hyvin ja olin reippaasti kymmenen parhaan joukossa, mutta ensimmäisellä kierroksella Kevin Strijbos (Belgia) kaatui eteeni ja ajoin hänen pyöräänsä päin ja kaaduin samaan kasaan. Putosin aika hännille, mutta pääsin jatkamana erää ja agressiivinen ajo tuotti lopulta kahdennentoista sijan, Pyrhönen kertoi.

Heerden ensimmäisen erän voittoon ajoi Venäjän Evgeny Bobryshev. Strijbos oli erän kakkonen ja Portugalin Rui Goncalves kolmas.

Orimattilan Niko Koskela oli erän 18. ja Hyvinkään Marko Kovalainen tuli ruutulipulle hänen jälkeensä sijalla 19. Toisessa erässä voittoon ajoi Belgian Ken de Dycker ja toiseksi kiri Ranskan Gautier Paulin. Goncalves oli jälleen kolmas. Koskela ajoi nyt pirteän erän ja oli15. Kovalainen joutui keskeyttämään erän.

Hollannin mestaruussarjan pisteissä johdossa on Bobryshev. Pyrhönen on pisteissä yhdeksäntenä. MX2-luokassa päivän molemmat erät voitti isäntämaan Jeffery Herlings. Edellisviikonloppuna hyvin väläytelleen Eeli Takatalon kohtalona oli nyt karsiutua kisasta.

MX3-luokan MM-sarjaan valmistautuva Pyrhönen ajaa vielä ensi viikonloppuna kisan ennen 9. huhtikuuta Hollannin Valkenswaardissa käynnistyvää MM-sarjaa.

- Ajan ensi viikonloppuna Hollannin mestaruussarjan kisan Mill´issä. Sen jälkeen on yksi vapaa viikonloppu ja sen jälkeen onkin sitten edessä kauden ensimmäinen MM-kisa. Nyt on tullut ajettua todella paljon ja sen tuntee myös lihaksissa. Onneksi pääsen käymään lähipäivinä kotimaassa ja kunnon hierojalle, jotta saadaan taas lihakset auki, naurahtaa Pyrhönen.

Hollannin mestaruussarja MX1-luokka, Heerde
I-erä: 1. Evgeny Bobryshev, Venäjä 2. Kevin Strijboss, Belgia 3. Rui Goncalves, Portugali
...13. Antti Pyrhönen, Suomi ...18. Marko Koskela, Suomi 19. Marko Kovalainen, Suomi.

II-erä: 1. de Dycker 2. Gauter Paulin, Ranska 3. Goncalves
... 12. Pyrhönen ...15. Koskela. M.Kovalainen kesk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti