perjantai 9. maaliskuuta 2012

Mika Kallio ajaa viikonloppuna SM-jäärataa

Kuukauden kuluttua alkavaan ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaan valmistautuva Mika Kallio testaa tulevana viikonloppuna vauhtiaan jääratamoottoripyöräilyn parissa.

Valkeakoskelainen kilpailee kahden vuoden tauon jälkeen jääradan SM-tasolla, lauantaina Jämsässä ja sunnuntaina Konnevedellä. Urallaan seitsemän jääradan SM-titteliä voittanut Kallio pokkasi kaudella 2010 Suomen mestaruudet JR1- ja JR2-luokissa. Nyt hän osallistuu näihin samoihin luokkiin.

- On oikein mielenkiintoista nähdä, mihin kyyti riittää, kun valmistautuminen ei ole ollut sellaisella tasolla kuin vaikkapa kaksi talvea sitten, Kallio vertaili.

- Edessä oleva kisaviikonloppu on ainoa vapaa hetki kalenterissani, kun pääsen jäälle kisaamaan. Jääratakausi alkoi helmikuussa, jolloin olin Espanjassa Moto2-pyörän testeissä. Samoin talvilajin viimeinen osakilpailu koittaa samaan aikaan meidän testien kanssa.

- Kovin paljon en ole ehtinyt jäällä testaamaan. Viikko sitten olin Lapin jäillä treenaamassa, jolloin tuli myös vertailtua kaksipyöräisen vauhtivaroja nelivetoista ralliautoa vastaan, Kallio vinkkasi.

Mika Kallio vs. Juha Kankkunen -kisa esitetään tulevassa Ylen MotorSport -ohjelmassa. Kallion harrastelaji on esillä MotorSport -ohjelmissa 17. ja 31. maaliskuuta.

1 kommentti: