maanantai 19. maaliskuuta 2012

Mellin Numibian voittoon

XX Numibia Snow Enduron nopein oli A250-4t luokassa ajanut Miko Mellin. Numibia Snow Enduro oli Mellinin kolmas kilpailu tällä kaudella ja samalla myös kolmas luokkavoitto.

Riku Nikander ajoi A125-luokan voittoon ja yleisilpailun kolmanneksi.

Mellin piti kisaa hyvänä ja vaativana harjoituksena valmistautuessaan parin viikon kuluttua ajettavaan Päijänteen Ympäriajoon, joka on kauden toinen SM-osakilpailu. Päitsille Mellin lähtee SM-pistejohdossa voitettuaan kauden ensimmäisen osakilpailun, SM Motorrad Enduron Mikkelissä.

- Aika vaikeasti kulki. Oli tää keli vähän tällaien tahmea niin ei saappaat oikein luistanut. Ekalla kierroksella ajoin jarrulevyn solmuun kun ajoin sen kiveen. Huollossa se oikaistiin ja sitten ajo taas kulki. Toisella kierroksella ajoin vielä samaan kiveen ja taas jouduin ajamaan taas puolitoista pätkää ilman jarrua. Tänä vuonna tähän mennessä ei olekaan ollut mitään ongelmia mutta nyt tuli näitä itse aiheutettuja harmeja.

- Hyvä treeni tää oli Päitsiä ajatellen koska kyllä sielläkin on pehmeää ja kulunutta. Oli ihan hyvä kun tulin tänne ajamaan. Kisa oli ihan hyvä, oli maastosiirtymiä, eikä ajeltu paljon tietä pitkin niin ei tullut kylmäkään, kommentoi Mellin Numibian kisaa.

Yleiskilpailun toiseksi ajoi 23,69 sekunnin erolla samassa luokassa ajanut Keravan Motoristiseuran Juha-Pekka Tirkkonen. Kolmanneksi ajoi Nummelan moottorikerhon A125-luokan Riku NIkander. Hän jäi Mellinille 59,08 sekuntia.

V40-luokassa Juha Poutsaari korjasi Veteraanien korkeimmat Suomen Cup pisteet. Viime vuoden Suomen Cup kakkonen Juha Puotsaari Salon Moottorikerhosta oli Numibiassa V40 -luokan ykkönen. Toiseksi ajoi viime vuoden V40 Suomen Cupin voittaja Sasu Enjala Keravalta. Kolmas oli Vantaan Moottorikerhon Tom Nordman.

Honkanen nuorten voitoon
Kilpailun yhteydessä ajettiin kauden ensimmäisen Nuorten SM osakilpailu. Sen voittoon ajoi Jämsän Seudun Moottorikerhon Paavo Honkanen Husqvarnalla. Kankean alun jälkeen Honkanen löysi vauhdin kolmannella maastokokeella.

Honkanen ajoikin kisan lopuilla maastokokeilla vain luokkansa ykkös- ja kakkossijoja. Kilpailua kolmannen maastokokeen jälkeen johtanut Mika Tamminen kaatui neljännellä MK:lla menettäen aikaa ja kärsi vielä ketjuongelmista kilpailun loppupuolella jääden kisassa lopulta kolmanneksitoista. Mäntsälän Jaakko Tikkanen ajoi Nummisissa nuorten kakkoseksi.

Kolmanneksi ajoi Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolainen, joka ajaa vielä B-luokassa. Nuorten neljäs oli Tuusulan Moottorikerhoa edustava Mikael Miettinen, joka on viime vuoden Nuorten SM hopeamitalisti.

- Aamu oli tosi vaikea, tuntui jo tosi pahalta kun alkoi olla minuutti eroa piikkien kärkeen. Sit mä sain kolmospätkälle sen saman vauhdin päälle kun on nyt ollutkin. Aika pian sainkin junnujen kärjen siinä kiinni. Oli ihan positiivista Päitsiäkin ajetellen kun pystyi laittamaan Nikanderillekin kampoihin. Kaikin puolin hyvä kisa vaikka se aamu kankea olikin, kertoi tyytyväinen Honkanen.

- Alkoihan tuo reitti olemaan aika pehmeä ja reikäinenkin mutta hieno keli, mikäs siellä oli ajellessa. Hienoja kisojahan nämä Numibian kisat aina on, Honkanen arvioi kisaa.

Kaj Töttermann nopein lauantaina
Lauantaina ajetun V50 -luokan ja koko kilpailun nopein oli kokenut Kaj Tötterman Helsingin Moottorikerhosta. V50 -luokan kakkonen Hannu Kormano ja kolmanneksi ajanut Karri Tikkanen olivat päivän seuraavaksi nopeimmat kuljettajat.

Numibian kilpailu on Veteraanien Suomen Cupin 2012 ensimmäinen osakilpailu, jonka johtopaikan Tötterman voitollaan nyt otti. - Päällimmäiset mietteet kisasta on hyvät vaikka kisa lähti hiukan vaikeasti käyntiin kun ensimmäisenä kilpailijana jouduin hiukan reittiä avaamaan. Yllättävän hyvin kisa näköjään kuitenkin meni, tuumaili Tötterman.

Kaj Tötterman on viime vuoden V50 Suomen Cup voittaja, jolla kokemusta endurosta riittää. - Meitä on pari sitkeää kaveria, jotka ei ymmärrä höllätä yhtään niin joutuu edelleen ihan tosissaan ajelemaan. Vuonna -79 olen ajanut ekan kisa eikä mitään välivuosia ole tullut pidettyä.

- Numibia on hyvä kisa, on aina ollut sitä, kunnon rankka kisa. Kiitokset vaan järjestäjille, kiitteli Tötterman.

Lauantaina ajettiin myös kansallisen C ja K -luokkien kisa. C -luokan nopein oli Pasi Kaukolinna Kangasalan Moottorikerhosta. K-luokan nopein oli Santtu Heinonen Jämsän Seudun Moottorikerhosta.