maanantai 11. kesäkuuta 2012

Antti Pyrhönen neljäs Sloveniassa

Antti Pyrhönen ajoi viikonloppuna kaksi neljättä sijaa motocrossin MX3-luokan kauden kuudennessa MM-osakilpailussa Slovenian Orehova Vas´issa. Pyrhösen tiimissä ajava Ludde Söderberg ajoi myös kaksi tasaista erää ja oli molemmissa kymmenes.

Ensimmäisessä erässä Pyrhönen onnistui startissa kohtuullisesti ja tuli ensimmäiseltä kierrokselta viidentenä. Kärkiviisikko ajoi kovaa ja tasaisesti. Toisen virheistä rankaistiin, niinpä neljäntenä ajaneen Itävallan Michael Stauferin tehtyä ajovirheen Pyrhönen nousi neljänneksi.

Hyvinkääläinen piti nelossijan helpolla maaliin asti. Söderberg ei onnistunut startissa aivan nappiin ja joutui tekemään hartiavoimin töitä nousun eteen. Toisella kierroksella sattunut nurinajo ei ainakaan helpottanut nousua, mutta sisukkaasti hän puski eteenpäin ja nousi lopulta kymmenenneksi.

Toisessa erässä Pyrhösen lähtö epäonnistui hieman ja hän joutui ohittelemaan kuskeja kovalla riskillä. Erän lopussa hän yritti tavoittaa kolmantena ajanutta sarjajohtaja Itävallan Matthias Walkneria ja pääsi vajaan kahden sekunnin päähän. Viimeisellä kierroksella kuitenkin kierroksella ohitettava tuli Pyrhösen linjalle ja peli oli selvä, neljäs sija oli jälleen tulos.

Söderberg joutui nousemaan heikon startin jälkeen ja suorittamaan ohitusharjoituksia, nousten lopulta tutulle kymmenelle sijalle. Slovenian kisan nopein kuljettaja oli isäntämaan Klemen Gercar, joka voitti molemmat erät.

Ensimmäisessä erässä Pyrhösen edelle ehättivät toiseksi ajanut niin ikään Slovenian Matevz Irt ja kolmanneksi tullut Walkner. Toisessa erässä toiseksi ajoi Itävallan Gunter Schmidinger ja jälleen kolmanneksi ajanut Walkner.

- Palkintopallille oli tänään mahdollisuudet, mutta ei vain oikein natsannut. Olisi tarvinnut paremmat startit. Meillä on hieman huolia pyörien tekniikan kanssa ja jouduin ajamaan kisan varapyörällä, kisapyörän hajottua lauantaina, kertoo Pyrhönen.

MM-pisteissä Walkner on karkaamassa muilta ja muista mitaleista taistelevat Schmidinger, Gercar, Pyrhönen ja Sloveniassa epäonnistunut Tsekki Michek Martin. Pyrhönen on pisteissä neljäntenä.

- Tiukkaa on. Walkner on karussa ja myös hieman Schmidinger. Loppukaudesta tulee tiukka vääntö mitalista, miettii Pyrhönen. Söderberg oli päivän yhteistuloksissa yhdeksäs ja vankisti MM-pisteissä kymmenettä sijaansa.

- Aika työntäyteinen päivä heikkojen starttien jälkeen kuraisissa olosuhteissa, mutta täytyy olla melko tyytyväinen päivän saldoon. Pystyin vahvistamaan sijoitustani MM-pisteissä ja se on hyvä juttu. Ajo kulkee jo melko mukavasti, mutta starteissa on parannettavaa, kertoo Söderberg.

Riku Rouhiaisen päivä oli synkkä. Hän joutui keskeyttämään molemmat erät jo ensimmäisellä kierroksella. Marko Kovalainen ajoi lauantain karsinnat, mutta ei startannut kisaan lainkaan.

 - Olosuhteet muuttuivat niin huonoiksi, että rata oli lähempänä uima-allasta kuin kilparataa. Polvivammani on jo paljon parempi, mutta en nähnyt mitään syytä riskeerata loppukauden kisoja näissä olosuhteissa, Kovalainen raportoi.

- Treeneissä keli oli hyvä ja tämä ratakin on kiva ajettava. Harmillista, että keli kääntyi näin heikoksi.

Ensi lauantaina suomalaisnelikko ajaa supercrossin SM-osakilpailun Turussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti