maanantai 11. kesäkuuta 2012

Päivärinta jatkaa MM-kärjessä

Pekka Päivärinta parinaan sveitsiläinen Adolf Hänni kaasutteli kakkoseksi ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan toisessa MM-osakilpailussa Unkarin Hungaroringillä.

Kuva (c) Kasakuvat / Kari Karttiala

Sarjajohtonsa säilyttänyt kaksikko johti sateen vuoksi kertaalleen keskeytettyä kilpailua suurimman osan, mutta joutui lopulta nöyrtymään saksalaisen Jörg Stenhauserin kirin edessä. Keravalainen jäi saksalaisesta lopulta kolme kymmenystä.

Kauden ensimmäinen pitkä kilpailu kävi Päivärinnan voimille ja se verotti suomalais-sveitsiläisen duon vauhtia ratkaisuhetkillä.

- Voimat loppui. Johdettiin parhaimmillaan jo viisi sekuntia, mutta Jörg (Steinhauser) hiipi takaa lähemmäksi ja meni ohi muutama kierros ennen maalia. Minun olisi pitänyt ajaa samoja kierrosaikoja loppuun asti, mutta voimat ehtyi lopussa ja kaverit pääsi yllättämään, kertoo Päivärinta.

 Kakkostila riitti pitämään Päivärinnan sarjan kärjessä, mutta kakkospaikka vaihtui. Päivän voittaja Jörg Steinhauser/Gregory Cluse kipusi sarjassa kakkoseksi.

- Tämä tulos oli oikeastaan ihan hyvä, sillä pahat brittiparit jäi huonommille pisteille, viittaa Päivärinta Ison-Britannian Ben Birchalliin ja Tim Reevesiin.

Reeves oli Hungaroringillä kolmas ja Birchalin veljespari neljäs. Kahdeksan osakilpailua käsittävä MM-sarja saa jatkoa tulevana viikonloppuna, kun Kroatian Rijekassa kisataan kaksi MM-starttia.

Sivuvaunujen  MM-sarja 2/8 osakilpailu Hungaroring Unkari tulokset:
1. Jörg Steinhauser/Gregory Cluse Saksa/Ranska LCR-BMW 17 kierrosta.
2. Pekka Päivärinta/Adolf Hänni Suomi/Sveitsi LCR-Suzuki +0.312.
3. Tim Reeves/Ashley Hawes Iso-Britannia LCR-Suzuki +15.611.
4. Ben Birchal/Tom Birchal Iso-Britannia LCR-Yamaha +16.052
5. Markus Schlosser/Thomas Hofer LCR-Suzuki +17.225
6. Petri Makkula/Harri Asumaniemi Suomi LCR-Suzuki 1:18.087

Tilanne sarjassa 2/8 osakilpailun jälkeen:
1. Päivärinta/Hänni 45.
2. Steinhauser/Cluse 38
3. Birchall/Birchall 33.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti