sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Salmiselle MM-pronssia


Kaikkien aikojen menestynein enduromoottoripyöräilijä Juha Salminen kasvatti mitalikokoelmaansa E2-luokan MM-pronssilla sunnuntaina Ranskan Brignolesissa ajetussa kauden päätöskilpailussa. Muut suomalaiskuljettajat jäivät ilman mitaleita.

E2-luokan pronssimitalisti Juha Salminen. Kuva:www.janneharala.fi 


- Mitali on aina mitali ja se otettiin, mikä tällä kertaa saatavilla oli, sanoi Salminen.

Salminen ajoi sunnuntaina luokassaan toiseksi 37,33 sekuntia isäntämaan Johnny Aubertin takana. Lauantaina mestaruuden varmistanut Ranskan Pierre Renet oli kolmas ja MM-hopeaa kuitannut Espanjan Cristobal Guerrero neljäs. Salminen jäi Guerrerosta ja hopeasta seitsemän pisteen päähän.

- Ei täällä ollut hirveästi mahdollisuuksia nousta korkeammalle loppupisteissä. Se olisi vaatinut muilta epäonnistumisia.

Lauantaina kolmanneksi ajanut Salminen kipusi Brignolesin molempina kisapäivinä palkintokorokkeelle epäonnesta huolimatta.

- Sama juttu jälkimmäisenä päivänä kuin lauantainakin: pyörä sammui viimeisen kierroksen ensimmäisellä testillä, kertoi Salminen harmissaan ja myös hieman ihmeissään.

- Tämä viikonloppu oli oikeastaan kuin kopio koko kaudesta. Ensin tehdään hirveä määrä duunia, ajo kulkee mukavasti ja sitten tapahtuu yht’äkkiä jotain aivan ihmeellistä, mitä ei voi käsittää, pyöritteli Salminen päätään.

Salminen ylsi päättyneellä kaudella silti neljään osakilpailuvoittoon. Paremmaksi E2-luokassa pisti vain mestari Renet.

- Kyllähän minulla olisi ollut hyvät ainekset parempaankin kuin tähän pronssiin, jos kausi olisi sujunut vähänkin eri tavalla, Salminen viittasi vastoinkäymisiinsä.

- Onhan tämä ollut melkoista vääntöä, mutta ajollisesti kausi on kulkenut ihan hyvin.
Husqvarnalla myös ensi vuonna kilpailevalla Salmisella on takanaan todella tiivistempoinen kausi, johon on mahtunut MM:n lisäksi myös Espanjan, Italian ja Ranskan sarjaa. Kiireet eivät hellitä jatkossakaan.

- Ajan 10. marraskuuta Saksassa GetzenRodeo-nimellä kulkevan kilpailun. Kausi on paketissa vasta sen jälkeen, kun olen ajanut hallienduron MM-sarjan Puolan osakilpailun 10. joulukuuta, avaa Salminen loppuvuoden kalenteriaan.

Kausi 2012 merkitsi Suomen pitkän kultaputken katkeamista enduron henkilökohtaisessa MM-sarjassa. Suomalaiset olivat jääneet ilman henkilökohtaista maailmanmestaruutta viimeksi vuonna 1998.
Ranska dominoi päättynyttä MM-kautta niin henkilökohtaisella kuin joukkuetasollakin. 

Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 16/16 osakilpailu, luokka E2. Brignoles, Ranska.

1) Johnny Aubert Ranska, KTM 45.27,97, 2) Juha Salminen Suomi, Husqvarna + 37,33 sekuntia jäljessä, 3) Pierre Renet Ranska, Husaberg + 41,11, 4) Cristobal Guerrero Espanja, KTM + 1.08,19, 5) Ivan Cervantes Espanja, GasGas + 1.11,04, 6) Antoine Basset Ranska, Yamaha + 1.33,28.

MM-pistetilanne:
1) Renet 260, 2) Guerrero 243, 3) Salminen 236, 4) Cervantes 173, 5) Aubert 162, 6) Basset 127.

Täydelliset tulokset:

Lisätietoja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti