perjantai 12. lokakuuta 2012

Suomen kanta selvä: Mp katsastusta ei tule hyväksyä

Suomen virallinen kanta direktiiviin, joka saattaisi voimaan myös moottoripyörien vuosikatsastuspakon tuli tänään julki. Valtion kantana on vastustaa moottoripyörien vuosikatsastupakkoa. Päätöksen oleelliset kohdat alla.

    Valtioneuvosto katsoo, että ehdotettua katsastusvelvollisuuden laajentamisen tarkoituksenmukaisuutta tulee neuvostokäsittelyn kuluessa arvioida laajentamisesta aiheutuvien hyötyjen ja kustannusten perusteella. Jos hyöty-kustannusanalyysin perusteella katsastusvelvollisuuden laajentamista on pidettävä perusteltuna, on neuvotteluissa pyrittävä siihen, että katsastusjärjestelmässä voidaan ottaa huomioon kansalliset erityispiirteet, kuten pitkät välimatkat ja ajoneuvojen käyttö kausiluonteisesti.

    Liikenne- ja viestintävaliokunta suhtautuu torjuvasti ehdotuksiin määräaikaiskatsastusvelvollisuuden laajentamisesta L-luokkaan, eli moottoripyöriin ja mopoihin.

    Liikenne- ja viestintävaliokunnan lausunto (LiVL 13/2012 vp - U 49/2012 vp) kokonaisuudessaan: http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/livl_13_2012_p.shtml

Toisinsanoen Suomea virkansa puolesta Brysselissä edustavat henkilöt saivat yksiselitteiset ohjeet vastustaa moottoripyörien pakollista vuosikatsastusta.

Ranskassa ja useissa muissa jäsenmaissa päädytty samoihin johtopäätöksiin

FEMA julkaisi hiljakkoin uutisen mm. Ranskan senaatin päätöksen, jonka mukaan 'the Commission's proposal does not address any real need, is not backed by conclusive evidence, is excessively restrictive, and as such does not respect the principle of subsidiarity'. Vapaasti suomenettuna, ranskisten mielestä esitys katsastuspakosta on puppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti