keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Myös Kullas osallistuu Tampere Supercrossiin


Motocrossin MM-sarjassa ammattilaisena ajava Harri Kullas osallistuu yllätysnimenä Tampere Supercross SM-finaaliin. Tämä on 20-vuotiaan kuljettajan ensimmäinen kilpailu heinäkuun luokkaantumisen jälkeen. 

Kuva: Suzuki Racing

Sairauslomalta palaava Rockstar Energy Suzuki Europe -tehdastallin kuljettaja kertoo olevansa intoa täynnä.
- Fiilikset ovat todella hyvät. Kuntoutuminen on mennyt suunnitellusti, ja nyt on päässyt ensimmäisiä kertoja ajamaan kunnolla. On todella hauska päästä Tampereelle näyttämään pitkästä aikaa kotimaisille faneille vauhtia ja tapaamaan sponsoreita, Kullas kertoo.

Motocrossin MX2 MM-sarjassa maailmalla ajava Kullas on edellisen kerran kilpaillut Suomessa vuoden 2011 elokuussa, joten osallistuminen Tampereen suurtapahtumaan on kotimaisille offroad-faneille pitkän odotuksen tulos. Kullas voitti supercrossin SM-sarjan vuonna 2010.

Tampere Supercrossiin Kullas ei suostu takana olevan ajotauon vuoksi asettamaan tavoitteita, vaan tärkeintä on tulla hakemaan tuntumaa ja pitämään hauskaa.
- Varmasti etenkin käsien kestää hetken tottua ajamiseen, joten vauhdin näkee vasta radalla.

Kullaksen nousu kansainvälisille radoille on nuoresta iästä huolimatta ollut nopeaa. Henkilökohtainen voitto nuorten joukkue-maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 2009 avasi ovet ammattilaiseksi. 

Debyyttivuotenaan 2010 MM-sarjassa  Kullas ajoi 11. sijalle, ja vuotta myöhemmin sijoitus parani yhdeksänneksi loukkaantumisista huolimatta.

Kullas liittyy Tampere Supercrossissa jo ennestään nimekkääseen seuraan, sillä mukaan ovat ilmoittautuneet kotimaan supercross-kärjen lisäksi muun muassa enduron MM-sarjassa ajava Matti Seistola, supermoton MM-hopeamitalisti Mauno Hermunen, AMA Supercross -sarjassa ajava yhdysvaltalainen Weston Peick sekä KTM:n brittiläinen endurocross-tehdaskuljettaja Jonny Walker.

Tampere Supercross & Offroad Expo järjestetään 9.-10. marraskuuta.
Tapahtumaan odotetaan kahden päivän aikana yhteensä 10 000 kävijää.

Suomen Moottoriliiton alaisuudessa järjestettävän Tampere Supercrossin
kilpailuorganisaationa toimii TamMC -moottorikerho. 

Liput kilpailuun ja offroad-messuille myy Tiketti ja tapahtuman omat Facebook-sivut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti