maanantai 12. marraskuuta 2012

Kovalaiselle supercrossin SM-kultaa

Motocross-kuljettaja Marko Kovalainen ajoi Supercrossin SM-kultaa viikonloppuna Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ajetuissa hallikisoissa.

Kuva: Jani Hovi.

Ennen SM-sarjan kahta viimeistä osakilpailua kaikki mitalisijat olivat käytännössä auki. Suurin ennakkosuosikki mestariksi oli Niko Koskela. Hän oli epäonninen perjantain treeneissä ja joutui jättämään Tampereen kisat väliin loukkaantumisen vuoksi.

Kilpailujen voitot vei nimiinsä yhdysvaltalainen supercrossin huippunimi Weston Peick, jolle tiukimman vastuksen suomalaisista tarjosi Harri Kullas.

Yamaha-kuljettaja Marko Kovalainen ajoi viikonlopun kisoissa sijat 4. ja 5. Ne riittivät kilpailun kokonaistulosten neljänteen sijaan ja SM-titteliin.

Hyvinkään Moottorikerhoa edustava Kovalainen keräsi kauden aikana 78 pistettä. Helsingin MK:n Toni Eriksson kipusi SM-hopealle 75 pisteellään ja Hyvinkään MK:n Antti Pyrhönen palkittiin 67 pisteen turvin SM-pronssilla.

- Olihan tämä hieno päätös tälle kisakaudelle, joka on ollut täynnä monenlaisia vastoinkäymisiä. SM-kauden lopulla oli muiden vuoro olla epäonnisia, joten järkevä suoritus näissä päätöskisoissa riitti kultaiseen mitaliin, Kovalainen iloitsi.

- Aika makea tunne taas voittaa. Ei ole aivan jokapäiväistä, että 37-vuotiaana pääsee pokkaamaan vaativassa vauhtilajissa SM-kultaa! Tämä oli myös paras mahdollinen palkinto omille tukijoilleni pitkän kauden päätteeksi.