maanantai 19. marraskuuta 2012

Suomalaistiimissä aavikkoralliin


Monille Dakar Ralli on tuttu, mutta vain kolme suomalaista moottoripyöräilijää on osallistunut kilpailuun sen 30 vuotuisen historian aikana. Rally Raid Team Finland on luonut mahdollisuuden aavikkorallien ajamiseen suomalaisella huolto- ja järjestelyorganisaatiolla sekä kohtuullisella budjetilla. Tiimin ensimmäinen ralli tulee olemaan Tuareg Rally 2013 Tunisiassa. Sieltä on tarkoitus hakea tuntumaa ja kokemuksia. Ralliin osallistutaan joukkueella, jossa on yhdeksän kuljettajaa. Huoltohenkilökuntaa on neljä, kuvaus- ja cateringporukan vahvuus on 2-3 henkilöä.

Vuodelle 2013 on suunnitelmissa myös muutamia Rally Raid tapahtumia Euroopassa ja tietenkin KTM Adventure Rallyn järjestäminen Suomessa. Vuoden 2014 Tuareg Rally on jo myös kalenterissa ja ilmoittautuneita kuljettajiakin on jo viisi kappaletta. 

Mitä Rally Raid on?
Rally Raid tunnetaan myös nimellä Cross country rally. Rally Raid on pitkän matkan off-road kilpailu. Ajopäivien pituus vaihtelee 150–900 kilometrin välillä, kilpailujen pituus on 3–15 päivää. Kilpailut ajetaan vaativissa aavikko- ja vuoristo-maastoissa suunnistaen tiekirjan (roadbook) ja osamatkamittarin (trip) mukaan ilman karttaa.

Rally Raid Team Finlandin takana on Dusty Wobbls ry. moottoripyöräkerho, joka on tunnettu vaativien ajotapahtumien järjestämisestä: KTM Adventure Rally, Dusty Butt SS 1000 ja Arctic Butt SS 1000.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti