torstai 1. marraskuuta 2012

Tampere Supercrossin rata julkaistu

Tampereen Messu- ja urheilukeskukseen rakennetaan supercrossin SM-finaalia varten kansainvälisen tason crossirata. Radan pohjapiirustus on nyt julkistettu.


Supercross-radan suunnittelee ja toteuttaa Deerhill Track Company, jonka riveissä vaikuttaa muun muassa motocrossin seitsenkertainen SM-mitalisti Jussi Nikkilä. Radasta vastaava Nikkilä kertoo, että suunnitelmista on kyselty etukäteen jopa kyllästymiseen asti.

Tampere Supercrossissa on panostettu erityisesti siihen, että rata on kilpailupäivinä huippukunnossa. Yli 3400 tonnia maa-ainesta vaatii massiiviset rakennustyöt, ennen kuin ensimmäiset pyörät starttaavat vapaisiin harjoituksiin.

- Savipohjainen maa-aines on kuljetettu viime kuukausien aikana Messu- ja urheilukeskuksen lähelle säilytykseen. Neljän rakennuspäivän aikana se ajetaan sisälle halliin ja muotoillaan radaksi, Nikkilä kertoo.

Supercross-radan suurin haaste kuljettajille on se, ettei vastaavia ole Suomessa tarjolla harjoittelua varten. Yksittäiset hypyt tai mutkat eivät eroa totutusta, mutta yhdistelmänä supercross ja hallikisa laittavat kuljettajat koville tavoiteltaessa SM-pisteitä ja 10 000 euron palkintopottia.

- Kilpailutilanteessa ajajan syke on 180, eli sama kuin juoksisi Pyynikinharjun rappusia ylös-alas. Kun siihen lisätään tavallisesta poikkeava rata, ohi yrittävät kilpailijat ja supercrossin erittäin nopea tempo, erot ajajissa alkavat näkyä.

Itse yli 15 vuotta kilpaa ajanut Nikkilä sanoo, että pääasia radan suunnittelussa ei ole tekninen kikkailu, vaan sovittaminen paikalliseen makuun.

Supercrossin SM-finaalin lisäksi Tampereella ajetaan endurocrossin näytöskilpailut. Endurocrossissa radalle lisätään haasteeksi ylitettäviä esteitä, kuten pakettiauto, traktorin renkaat ja halkomeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti