maanantai 16. syyskuuta 2013

Supermoton mestaruudet Kotkaan

Supermoton kauden 2013 viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina Imatran Saarlammen kartingradalla. Sekä S1- että ATV-luokan mestaruudet menivät Kotkaan.

S1-luokan Suomen mestari Kalle Toronen (vas.) ja ATV-luokan mestari Timo Lehto.


Supermoton S1-luokan Suomen mestaruusmittelö oli Karhulan Moottorikerhon Kalle Torosen ja Konneveden Moottorikerho /UA:n Ville Jauhiaisen kaksintaistelua. Loppujen lopuksi mestaruuden vei Imatralle pistejohdossa matkannut vuoden 2008 ja 2009 Suomen mestari Kalle Toronen, joka sijoittui Imatran molemmissa erissä toiseksi.

- Mestaruus ei missään nimessä tullut helpolla, kyllä tässä on saanut vääntääihan kunnolla pitkin kautta ja Villekin tarjosi hienon vastuksen. Kun ajaa tasaisesti koko vuoden ympäri, niin tulee tulostakin. Nyt tuntuu kyllä erittäin hyvältä, Toronen hehkutti kolmannen Suomen mestaruutensa varmistuttua.

Sen sijaan lajin Suomen Cupin vuosina 2005 sekä Suomen mestaruudet vuosina 2006 ja 2010 voittanut Jauhiainen ei hyppinyt ilosta SM-hopeasta, vaikka se oli miehen yhdeksäs arvomitali putkeen.

- Totta kai nyt vähän harmittaa, kun mestaruutta tässä lähdettiin hakemaan. Mutta ei se nyt auta, pitää vain panostaa ensi kauteen enemmän, mies tuumaili.

S1-luokan SM-pronssia saalisti itselleen Hyvinkään Moottorikerhon Ari Åstedt, joka vei myös Imatran osakilpailun nimiinsä.

- Aika yllättävä kilpailu oli, en olisi uskonut, että näin käy, kun tuollaisen kapean asfalttiradan ei pitäisi sopia minulle. Vähän myöhään tosin lähti tämä kausi käyntiin minun osalta, Åstedt ihmetteli häkeltyneenä pokaali kädessään.

Open-luokassa kova taisto hopeasta

Open-luokan Suomen Cupin mestaruuden varmisti itselleen jo edellisviikonlopun Hyvinkäänosakilpailussa Imatran Moottorikerhon Perttu Martikainen, joka nyt kokeili vauhtiaan S1-luokassa. Sen sijaan taistelu himmeämmistä mitaleista oli kovaa. Loppujen lopuksi luokan hopeaa otti kotiyleisön edessä sijalle kolme ajanutJani Karttiala Hyvinkään Moottorikerhon Tomi Kaartisen tyytyessä hopeaan Imatran voiton myötä.

- Oli upeaa ajaa täällä kotiradalla tuttujen kannustaessa. Kaikki toimi hienosti ja kyllä hopea maistuu nyt todella hyvältä, Karttiala hehkutti.

ATV-luokassa mestaruus mestarille

ATV-luokassa otettiin perjantain 13. päivän vapaat harjoitukset päivän perinnettä kunnioittaen. Flunssan kourissa kamppailleet Yamaha Racing tiimin jäsenet eivät tehneet kisaviikonlopusta helppoa, kun pistejohdossa Imatralle siirtynyt Timo Lehto murjoi harjoituksissa ATV:nsä vaihteensiirtäjän ja Nita Korhonen rikkoi ranteensa tuplahypyn alastulossa. Myös luokan muut kuskit kärsivät epäonnesta, kun Jukka Oittisen ajokista rikkoutuivat vaihteet, Teemu Kuvan pelistä hajosi vakaajan tanko ja Jaakko Mäkynen kärsi pahoista selkäkivuista.

Loppujen lopuksi ongelmat saatiin korjattua kisaeriin mennessä ja kaikki kuskit lukuun ottamatta Mika Ahlqvistia, jonka kohtaloksi koitui konevaurio, asettautuivat viivalle. Luokan mestaruuden vei odotetusti koko kautta dominoinut KarhulanMoottorikerhon Timo Lehto.

- Saatiin loistavaa jännitystä finaaliin, kun perjantain harjoituksissa runnottua tekniikkaa korjattiin yön yli, ja aika-ajoissa loukkasin vielä ranteeni hypättyäni tuplahypyn pitkäksi. Mutta hyvällä tiimityöskentelyllä saatiin hoidettua homma kotiin. Kausi on mennyt siinä mielessä hyvin, että pelkästään voittoja on tullut. Ensi kaudeksi taas on luvassa uusia, kovatasoisia kuljettajia, joten siitä tulee varmasti erittäin jännittävää. Kiitokset vain Imatran järjestäjille hienosta kilpailusta, soraosuus hyppyreineen oli teknisesti haastava ja kilpailusta saatiin näin jännittävä, tuore kolminkertainen Suomen mestari hehkutti.

ATV-luokan hopeaa otti Etelä-Pohjanmaan Maastomotokerhon Jaakko Mäkynen, joka sijoittui Imatralla erien kolmanneksi ja neljänneksi. Kouvolan MC:n Teemu Kuva saavutti pronssia sijojen viisi ja kuusi myötä.


Imatran SM-osakilpailun 5 parasta luokittain

S1                                1. erä  2. erä
1. Ari Åstedt               25       20
2. Kalle Toronen         22       22
3. Jan Forsten             18       25
4. Ville Jauhiainen      20       18
5. Matti Lantta            16       15

ATV
1. Timo Lehto             25       25
2. Jani Väisänen          22       20
3. Jaakko Mäkynen     20       18
4. Jarno Tyllinen         14       22
5. Nita Korhonen        18       16

Open
1. Tomi Kaartinen      25       25
2. Jaakko Rönkkö       15       22
3. Jani Karttiala          22       20
4. Sami Åman            14       18
5. Teemu Ojala          18       16


SUPERMOTO SM S1 2013 – Kauden viisi parasta
           
1.         Kalle Toronen            KarMK             Honda            
2.         Ville Jauhiainen         KonnMK/UA    Yamaha         
3.         Ari Åstedt                  HyMK              KTM               
4.         Jari Ojala                   VMK                TM                 
5.         Matti Lantta               IMK                  Suzuki            
           
SUPERMOTO Suomen Cup Open 2013 - Kauden viisi parasta

1.         Perttu Martikainen     IMK                 Honda            
2.         Jani Karttiala             IMK                 Suzuki            
3.         Tomi Kaartinen          HyMK             Honda            
4.         Jimi Lamminen          KarMK            Kawasaki       
5.         Teemu Ojala              HamSMK         KTM               
           
SUPERMOTO ATV Suomen Cup 2013 - Kauden viisi parasta

1.         Timo Lehto               KarkMK          Yamaha         
2.         Jaakko Mäkynen        E-PMMK         Suzuki            
3.         Teemu Kuva              KMC               Honda            
4.         Nita Korhonen           KonnMK/UA   Yamaha         
5.         Jukka Oittinen           PiMoKe            KTM       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti