maanantai 16. syyskuuta 2013

Remes nopein Nurmijärven SM-endurossa

Enduron SM-sarjan toiseksi viimeisessä osakilpailussa Nurmijärvellä yleiskilpailun suvereeniin voittoon ajoi MM-pronssimitalisti Eero Remes.

Teknisesti haastavalla reitillä yleiskilpailun toiseksi taituroi SM1-luokkaa johtava Jari Mattila ja kolmanneksi kaasutti SM2-luokkavoittaja Roni Nikander. Ison luokan voittoon ajoi helsinkiläinen Toni Eriksson.

Ison luokan voittaja Toni Eriksson.


- Positiivinen asia tänään oli auringonpaiste, olisi ollut aika karua ajettavaa, jos olisi vettä satanut. Reitti oli aika hidasta, kun oli paljon kiviä ja juuria. Ei sellaista mistä tykkään. Enkä tiedä tuleeko kilpailun voitto ikinä helpolla, mutta itsellä oli sellaista perusajamista. Kaaduin päivän aikana joku neljä-viisi kertaa, yleiskilpailun voittoon Eero Remes kertoo.

SM2-luokkavoittoon ajanut Roni Nikander suuntasi kilpailun maalin jälkeen suoraan lentokentälle.

- Viimeinen kierros meni ihan terveisiä ajellessa, sillä oli niin paljon eroa toisena tulevaan, enkä lähtenyt yrittämään yleiskilpailun voittoa. Reitti oli vaan niin hidasta, eikä ollut todellakaan tiukka aikataulu. Siitä olisi pitänyt ottaa 20 minuuttia pois ja ajaa vielä neljäs kierros, Roni Nikander totesi kiiruhtaessaan seuraavaan kisaansa Saksaan.

Remes ja Nikander ovat tottuneet kansainvälisillä kilpakentillä vauhdikkaampaan ja leveämpään reittiin, mutta kotimaassa kilpailevalle Toni Erikssonille päivä oli mieleinen.

- Ajo tuntui kierros kierrokselta paremmalla. Olen tyytyväinen päivän kilpailuuni. Tänä vuonna SM-sarja on ollut reittien puolesta todella monipuolinen. Aamulla reitti tuntui vähän vaikealta, mutta parani koko ajan ja oli viimeisellä kierroksella paras. Pitkistä jaloista on minulle kesäkelissä hyötyä, talvella lumispoorissa niistä on vähän haittaa, Toni Eriksson naureskeli hyväntuulisena.

Kerhojoukkueiden Suomen mestaruuden vei Riihijärven Moottoripyöräkerho joukkueella Jari Mattila, Marko Tarkkala ja Mika Kaseva. Henric Stigellin, Toni Erikssonin ja Henri Himmasen edustama Helsingin Moottorikerho otti hopeaa ja Mäntsälän Moottorikerho Toni Peltosen, Miko Mellinin ja Kim Teikarin johdolla pronssia.

Tulokset: SM1
1. Eero Remes TuMK 1:28.50
2. Jari Mattila RiMPKK ero 2:13.12
3. Paavo Honkanen JSMK ero 5:37.24

SM2
1. Roni Nikander NMK 1:31.05
2. Lauri Pohjonen KumMK ero 2:58.60
3. Marko Leponiemi KaMoKe ero 5:35.58

SM3
1. Toni Eriksson HMK 1:32.29
2. Marko Tarkkala RiMPKK ero 00:16.25
3. Henri Himmanen HMK ero 1:39.57

Kerhojoukkue SM
1. RiMPKK
Jari Mattila, Marko Tarkkala, Mika Kaseva
2. HMK
Toni Eriksson, Henri Himmanen, Henric Stigell
3. MäntsMK
Toni Peltonen, Miko Mellin, Kim Teikari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti