tiistai 11. helmikuuta 2014

Jääradan SM alkaa reilun viikon päästä

Kuluvan kauden jäärädan SM-kausi avataan lauantaina 22. helmikuuta Mäntsälän Kilpijärvellä. Kisaviikonlopun toinen kilpailu ajetaan Orivedellä perinteikkäällä suorituspaikalla Hiedan Satamassa. Sarjaa kiertävät mahdollisuuksien mukaan myös molemmat MotoGP-suomalaisajajat. 

Kuva: (c) Tuomo Seppänen


Lämmin alkutalvi on vaikuttanut alkuperäisiin suunnitelmiin ja kauden alkua viivästettiin viikolla. Tiivistempoinen kisaruljanssi kahlataan läpi vajaassa kuukaudessa. Kalenteriin on merkitty kaikkiaan kahdeksan kilpailua, joista seitsemän on SM-osakilpailuja ja yhdessä kisassa selvitetään valtakunnan paras kerhojoukkue. 

Näillä näkymin tämäntalvinen SM-jäärata kasaa varikoille viime vuosilta tutun määrän pilotteja. Kisapäiviksi on siis luvassa säpinää, sillä kaikissa kilpailuissa lähettäjä työllistetään maksimissaan yhdeksän kertaa. 

Mukana tullaan näkemään myös molemmat MotoGP-sarjan suomalaisajajat. Niklas Ajo on näillä näkymin mukana Seinäjoen ja Kauhajoen kisoissa. Mika Kalliokin ajaa muutaman valikoidun kilpailun. Mitkä nämä kisat ovat, tarkentuu myöhemmin MotoGP-sarjan testikiireiden tauottua. Kalliolle ainakin joukkuemestaruuden uusiminen Valkeakosken Moottorikerhon riveissä kiinnostaa.

- Varmaan tulen ajamaan muutamia kisoja aikataulun salliessa. Joukkuekisaan yritetään panostaa ja uusia mestaruus, kommentoi Kallio kysyttäessä talven suunnitelmia. 

Radoilla tullaan näkemään myös ainakin yksi moottoripyöräilyn hallitseva Maailmanmestari, sillä Pekka Päivärinta osallistuu sivuvaunujen kilpailuun kyydissään ”varapurkkiorja” Kirsi Kainulainen.

Neljä viikonloppua
SM-jääratasirkus kiertää valtakuntaa neljänä viikonloppuna. SM-sarjan avausviikonloppu 22. ja 23 helmikuuta on siis Mäntsälän Kilpijärvellä ja Oriveden Hiedan Satamassa.

Seuraavana viikonloppuna kilpaillaan Kauhajoen Nummijärven jäällä ja Seinäjoella, jossa rata on laadittu Kyrkösjärven jäälle.

Kolmas kisaviikonloppu käsittää kilpailut Koskenpään Rantapirtillä Petäjävedellä ja yhdellä sarjan perinteikkäämmällä paikalla, Konneveden Isonlahden jäällä. Sarjan päätösosakilpailu siirretään historiaan lauantaina 15. maaliskuuta Saarijärvellä ja lähemmin Summassaaressa. 

Kerhojoukkuekisa on merkitty kalenteriin 16. maaliskuuta, mutta kilpailun paikka ei vielä ole selvillä.


Kaikkien kisapaikkojen tarkemmat koordinaatit löytyvät verkosta sivulta: http://www.iceroadracing.com/fi/?sivu=kisat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti