lauantai 24. toukokuuta 2014

Classic motocross Cup käynnistyy Mäntsälästä

Classic Motocross Cup 2014 käynnistyy tulevana sunnuntaina Mäntsälän Ohkolan radalla.

Kilpailun kuuteen soolo- ja kahteen sivuvaunuluokkaan on ilmoittautunut ennätykselliset 136 kilpailijaa, joista 10 on sivuvaunuparia.

Mukana on käytännössä kaikki 2013 Cup-voittajat ja muu parhaimmisto sekä uusia haastajia. Tiedossa on siis tiukkoja taistoja voittopisteistä. Jokaisessa luokassa ajetaan kaksi erää. Erän kesto on 10 min. + 2 kierrosta.

Kilpailun järjestää 60. toimintavuottaan juhlivan Tuusulan Moottorikerho. Ohkolassa sunnuntaina 25.05 kello starttaavat niin  jykevät 1960-luvun yksisylinteriset nelitahtiset paukkuraudat kuin nuoremmat kaksitahtiset.

Ohkolan jälkeen seuraava Classic Motocross Cup osakilpailu on sunnuntaina heinäkuun 6. päivä Kouvolan Tykkimäen Moottoriurheilukeskuksessa. Kauden päätöskilpailu on lauantaina elokuun 16 päivä Heinolan Komostenkylän motocrossradalla.

Ohkolan radan osoite: Saharintie 98, 04530 Mäntsälä vanhan 4-tien varressa n. 10 km Mäntsälän eteläpuolella.

Classic Motocross luokat:

Soolopyörät 
Luokka A (valkoinen pohja / mustat numerot): Moottoripyörän vuosimalli 1968 tai vanhempi. Luokka B (keltainen pohja / mustat numerot): Moottoripyörän vuosimalli 1969 - 1974.
Luokka C (musta pohja /valkoiset numerot): Moottoripyörän vuosimalli 1975 - 1979.
Luokka D1 ja D2: Vuosimalli on vapaa. Moottoripyörässä oltava ilmajäähdytys, rumpujarrut, stereo- tai monoperä, mutta ei linkkusysteemiä.
Luokkaan saa osallistua myös B- ja C-luokan pyörällä.
Luokka D1 (vihreä pohja / valkoiset numerot) = alle 250cc Luokka D2 (keltainen pohja / mustat numerot) = yli 250cc
Luokka E (punainen pohja, valkoiset numerot): Vuosimalli 1987 ja vanhemmat pyörät, joissa saa olla monoperä ja edessä levyjarru, takana täytyy olla alkuperäisasenteinen rumpujarru, etuhaarukka voi olla perinteinen tai alkuperäisasenteinen up-side-down.

Sivuvaunulliset 
Luokka SV1 (keltainen pohja / mustat numerot): Alkuperäisesti ilmajäähdytteinen moottori. Etujousitus keinuhaarukkamallinen kahdella iskunvaimentajalla, takana stereoperä. 1986 tai aiemmin valmistetut tehdasvalmisteiset monoperäiset ok. Runko valmistettu 1986 tai aiemmin. Alkuperäisiä vastaavat uustuotantorungot sallitaan. Ajoneuvon paino min. 180 kg. Kuljettaja on tarvittaessa velvollinen todistamaan pyöränsä vuosimallin.
Luokka SV2 (musta pohja / valkoiset numerot): Vuosimalli 1989 tai vanhempi. Vesijäähdytys sallittu.

Lisätietoja: www.classicmx.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti