maanantai 5. toukokuuta 2014

Lauslehto kahdesti kolmas IDM-sarjan avausviikonloppuna

Ratamoottoripyöräilijä Tatu Lauslehto avasi kilpailukautensa hienosti ja ajoi molemmissa kilpailulähdöissä kolmanneksi, kun kansainvälinen IDM-sarja käynnistyi viikonloppuna Lausitzringin radalla Saksassa.

Kärkikolmikko oli sama molemmissa kilpailussa. Molemmat kilpailut voitti saksalainen Marvin Fritz ja toiseksi ajoi sveitsiläinen Roman Stamm. Kuva: IDM Presse.


Tällä kaudella Lauslehto kilpailee Team Suzuki Mayer -tiimissä hänelle uudella kalustolla, Suzuki GSX-R 600 -pyörällä. Harjoitukset ja myös aika-ajo sujuivat hyvin, joten järvenpääläisen odotukset olivat korkealla kahteen Supersport-luokan kisalähtöön.

- Aika-ajo onnistui ja saavutin toisen lähtöruudun. Koleassa kelissä ajetussa ensimmäisessä kilpailussa pyörän ajettavuusongelmat vaivasivat alkukierroksilla täydellä bensamäärällä. Viisi ekaa kierrosta olivatkin sen vuoksi vaikeita, mutta sen jälkeen pysyin kärjen tahdissa. Kolmas sija oli kelpo avaus, Lauslehto myönteli.

Viikonlopun toiseen kilpailuun Lauslehdon pyörän säätöjä muutettiin, joka hieman paransi ajettavuutta.

- Paremmalta pyörä tuntui ja johdinkin kisaa alussa. Kisan edetessä saksalainen Marvin Fritz ja sveitsiläinen Roman Stamm olivat toistamiseen vähän minua nopeampia, joten jäin kamppailemaan kolmossijasta avauslähdön tapaan. Sen kamppailun sain käännettyä aivan lopussa edukseni, joten toinen podium-sija maistui sekä minulle että uudelle tallilleni.

- Viime kaudella saavutin parhaimmillani nelossijan, joten nyt kaikki vaikuttaa pyörän ja renkaiden osalta paremmalta. Uskon, että pystyn ajamaan jälleen voitoista kauden 2012 malliin, kahden vuoden takainen Supersport-mestari Lauslehto päätti.


Lauslehto on luonnollisesti sarjassa kolmantena. Molemmat kilpailut voitti saksalainen Marvin Fritz ja toiseksi ajoi sveitsiläinen Roman Stamm. IDM-sarja jatkuu toukokuun lopulla Zolderin radalla Belgiassa.

Linkki IDM-sarjan tulostaulukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti