maanantai 14. heinäkuuta 2014

Cairoli ja Herlings Hyvinkään MM-motocrossin valtiaat

Motocrossin MM-kauden 13. osakilpailu ajettiin Hyvinkään Vauhtipuistossa, jossa maailmanmestarit Antonio Cairoli ja Jeffrey Herlings hallitsivat ylivoimaisesti.

Katso kuvagalleria sunnuntailta osoitteesta http://www.urheilukuvat.net/Moottoriurheilu/Motocross/201407-MXGP-Hyvinkaa-Sunnunta/ Kuvakooste http://www.urheilukuvat.net/Moottoriurheilu/Motocross/20147-Hyvink%C3%A4%C3%A4-MXGP-kuvakokoel/


Kotimaiset kuljettajat eivät olleet parhaimmillaan tänään ajetussa motocrossin Suomen MM-osakilpailussa Hyvinkäällä. Harri Kullas, jonka eilinen MX2-luokan karsintaerän viides sija lupaili hyvää, epäonnistui starteissa ja jäi yhteistuloksissa kolmanneksitoista.

MX2-luokkaa piti ylivoimaisesti nimissään hallitseva maailmanmestari Hollannin Jeffrey Herlings, joka otti täydet pisteet molemmista kilpailueristä. Saman teki MXGP-luokan maailmanmestari Antonio Cairoli, joka Hyvinkäällä otti nimiinsä 71. voittonsa. Suomen Ludvig ”Ludde” Söderberg oli yhteistuloksissa 20. ja Joni Roos 21.

Savasteelle EM-pronssia
14-vuotias Kim Savaste johti jälleen kilpailuerää pitkään, mutta kaatumisen myötä nuorukainen sai heittää hyvästit Euroopan mestaruudelle. Savaste ylitti maalilinjan kolmantena ja saavutti samalla EM-pronssia.

Niinikään Emil Weckmann ajoi hienosti EMX85-luokassa sijoittuen kymmenenneksi. Matias Vesterinen oli 23. ja Otto Hilden 31. EMX65-luokassa Kimi Koskinen ajoi sijalle 14. ja Sampo Rainio oli 38.

EMX250-luokassa sunnuntain paras suomalainen oli Santtu Tiainen, joka sijoittui kahdeksanneksi. EMX300-luokan ainoa suomalainen Rene Rannikko oli viides.

Pyrhösen ajajanumero jäädytettiin
Erityinen hetki Hyvinkäällä koettiin, kun kotikaupungin kasvatin Ice1Racingin tiimipäällikön Antti Pyrhösen ajajanumero 213 jäädytettiin seremoniassa, joka keräsi paikalle runsaan yleisön lisäksi myös Pyrhösen perheen, ystävät, yhteistyökumppanit sekä urheilulegendat Teemu Selänteen, Heikki Mikkolan ja Pekka Vehkosen.

- Tämä tuntuu todella hienolta. Motocross on ollut minulle erittäin tärkeää niin kilpailijana kuin nyt tallipäällikkönäkin. Se on antanut minulle paljon ja on mahtavaa nähdä, että saavutuksiani näin hienosti kunnioitetaan, Pyrhönen kertoi viisikuukautinen Lumi-tytär sylissään.
Pyrhösen päivää kirkasti entisestään Ice1Racingin kuljettaja Dean Ferris, joka ajoi upeasti kuudenneksi. Tiimin toinen varakuljettaja Nathan Watson oli 13.

17 000 katsojaa nautti kisaviikonlopusta
Suomen osakilpailu onnistui jälleen kerran erittäin hienosti. Kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä.
- Me emme näe tällaista harmoniaa usein. Kaikki toimi hienosti ja ihmiset hymyilivät kokoviikonlopun. Kaikki toimi kerrassaan upeasti kuten Suomessa aina, FIM Europen presidentti Wolfgang Srb kiteytti.

Hyvinkään Vauhtipuistossa oli kilpailuviikonlopun aikana noin 17 000 katsojaa.
Nita Korhonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti