maanantai 8. syyskuuta 2014

Päivärinta ja Karttiala hakivat tuntumaa Ison-Britannian mestaruussarjasta

Sivuvaunuluokan Pekka Päivärinta kyydissään Timo Karttiala teki onnistuneen vierailun Ison-Britannian mestaruussarjaan. Tuloksellisesti kahden kilpailun turnee ei hätkähdyttänyt, mutta kilpailukaluston ja ajajakaksikon kehityksen kannalta Donington Parkin radalla ajetut kilpailut onnistuivat odotusten mukaan.Päivärinta/Karttiala duo kiidättivät LCR-BMW:n lauantaisessa 12 kierroksen kilpailussa neljänneksi ja paransivat sunnuntain lyhyemmässä startissa pykälällä.

Lauantaina voittajapari, Tom ja Ben Birchall kerkesi ruutulipulle 18 sekuntia ennen suomalaisparia, joka hävisi pronssin 0,017 sekunnin erolla. Sunnuntaina Päivärinta pusersi Birchallin veljesten voittomarginaalin kahdeksaan sekuntiin ja hopea sijakin pakeni vajaan kahden sekunnin päähän.

Päivärinta haki oudolta radalta ehjää ajoa ja kaksikolle tehokkaita kisakilometrejä.
- Treeninä tämä turnee oli hyvä. Täällä ei helpolla pääse, niin kovaa kaverit menee. Ihan ok meillä meni, saatiin mitalitkin kaulaan, tuumaili Päivärinta sunnuntaisen kilpailun jälkeen.

Doningtonin kilpailu vankisti keravalaisen näkemyksiä ensi kauden MM-sarjan tasosta.
- Vakoiltiin kilpakumppanien pyöriä ja nyt tiedetään millä keinoin mekin kutitellaan pyörästä lisää huippuja. Huippunopeudessa me vähän jäätiin. Pitää talvella rakennella pyörä ja äijät parempaan kuntoon, muuten ei Birchallin veljeksiä haasteta, eikä MM-sarjassa pärjätä, arveli suomalaispilotti.

Seuraavan kerran suomalaiskaksikko starttaa radalle kilpailumielellä kahden viikon kuluttua Ranskan LeMansin kuuluisalla Bugatti-radalla. Kyseessä on MM-sarjan päätöskilpailu ja kaksikko hakee ensimmäistä palkintopallipaikkaa tämän vuotisessa sarjassa.


Eastern Airways sidecar Brittish Championship Donington Park, Iso-Britannia:

Lauantai 12 kierrosta:
1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Suzuki 19:09.190
2. Sean Hegarty/James Neave, Iso-Britannia LCR-BMW +8.200
3. Andy Peach/Charlie Richardson, Iso-Britannia, LCR-BMW, +18.521
4. Pekka Päivärinta/Timo Karttiala, Suomi, LCR-BMW +18.538

Sunnuntai 8 kierrosta:
1. Birchall/Birchall
2. Hegarty/Neave
3. Päivärinta/Karttiala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti