lauantai 20. syyskuuta 2014

Päivärinta toinen viimeisessä MM-osakilpailussa

Kaksikko Pekka Päivärinta ja Timo Karttiala ajoi kakkoseksi ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan viimeisessä MM-osakilpailussa Ranskan Le Mansissa.

Päivärinta oli mukana kilpailun voittokamppailussa kahden englantilaisparin ja yhden ranskalaiskaksikon kanssa. Haaveet voitosta hupenivat, kun LCR-BMW.n ohjauslaitteistoon tuli kilpailun puolivälissä vika. Etupyörä ei kääntynyt vasempaan kuin muutaman asteen. Onneksi Bugatti-radalla on etupäässä oikealle kääntyviä kaarteita, mutta haitta oli silti suuri.

-Vauhtia oli tiputettava, sillä en voinut ajaa mutkia sladissa, kun ei voinut ohjauksella vastata luisuihin, selvitti keravalainen kilpailun jälkeen.

-Tiukkaa oli kisa kärjessä siihen asti, kun vika ilmeni. Birchallit meni menojaan, mutta ranskalaispari jätettiin taakse. Täytyy kyllä tunnustaa, että voittaja meni niin kovaa, ettei me sille mitään voitu. Sekunnin verran olisi pitänyt vielä nipistää kierrosajoista.

Brittiveljekset Ben ja Tom Birchall voittivat päätöskilpailun kymmenen sekunnin marginaalilla suomalaispariin. Ranskalaiskaksikko Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau peesasi Päivärintaa ruutulipulle puolen sekunnin päässä. Suomen mestaripari Eero Pärm/Mairon Meius oli kilpailussa kymmenes.

Maailmanmestariksi kruunattu Tim Reeves/Gregory Cluze duo joutui keskeyttämään kilpailun, mutta brittiläis-ranskalaisen parin piste-etumatka riitti mestaruuteen. Birchalin veljekset ottivat MM-hopeaa. Himmein mitali meni Le Mansissa kahdeksanneksi sijoittuneelle saksalaisparille Uwe Gurck/Manfred Wechselberger. Päivärinta sijoittuu sarjassa yhdenneksitoista kahdesta kilpailusta ansaitsemillaan 29 pisteellään.

MM-sarja on tältä vuodelta ajettu, mutta Päivärinnan kalenterissa on vielä yksi kilpailu. Keravalainen kutsuttiin mukaan Hollannin sarjan kilpailuun, joka ajetaan Assenissa lokakuun puolivälissä. Samalla mies testaa toista purkkiorjaa, sillä Kirsi Kainulainen tuuraa Timo Karttialaa Hollannissa.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut 8/8 MM-osakilpailu Le Mans Ranska:

1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Suzuki 31:14.118
2. Pekka Päivärinta/Timo Karttiala, Suomi, LCR-BMW + 10.354
3. Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau, Ranska, LCR-Suzuki +10.834.

Sarjan lopputulokset:

1. Tim Reeves/Gregory Cluze, Iso-Britannia/Ranska, LCR-Kawasaki 201
2. Birchall/Birchall 185
3. Uwe Gurkc/Manfred Wechselberger, Saksa, LCR-BMW 112
...7. Petri Makkula/Harri Asumaniemi, Suomi, LCR-BMW 78
...11. Päivärinta/Karttiala 29.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti