sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Tarkkala reilussa johdossa Päitsin yötauolle

Marko Tarkkala hallitsi Päijänneajon lauantaipäivää varman tuntuisesti. Hän kasvatti johtoasemaansa kolmeen ja puoleen minuuttiin ennen yötaukoa.

Muiden kärkikuljettajien oli mahdoton saada kiinni Beta-kuljettajaa kiinni Haapajoen jälkeen. Päivän kahdeksannella pätkällä Tarkkala latasi kelloon 45 sekuntia nopeamman pohja-ajan.

Kovavauhtisilla maastokokeilla kaikki sortuivat pieniin virheisiin, mutta erityisesti Tarkkala osasi lukea reittiä sekunteja säästävästi. Pyörän painon kestävä kantohanki sekä kivikova ja leveä ajoura hyödytti niitä, joilla taidot, rohkeus ja ajosilmä toimivat parhaiten.

- Huomenna jatketaan. Tämä päivä meni hyvin ja näytti kulkevan vielä illallakin. Yleensä se on niin, että kun kulkee, niin silloin kulkee. Pysyi mielikin virkeänä koko päivän. Ainoa mikä harmittaa on reittien merkkaus. Nyt monella pätkällä piti tsekkailla missä reitti kulkee, Marko Tarkkala kertoi lauantaina.

Eemil Pohjola on lähdettäessa toiseen ajopäivään. Antti Hellsten hiillostaa heti 15 sekunnin päässä. Kuva: Virpi Miettinen.


Ennakkosuosikkeihin lukeutuva Eemil Pohjola kesti pitkän ja rankan päivän paineet hyvin ja säilytti asemansa yleiskilpailun toisena. Viime vuoden mestari Antti Hellsten on myös ottanut tukevan kiinnityksen palkintopallisijaan.

- En kokenut mitään ennakkosuosikin paineita. Hyvin päivä meni ja yritin ajaa Tarkkalaa kiinni. Tuli kaatuiltua paljon, erityisesti Haapajoella ja Petäjävedellä satutin sormia. Pimeillä pätkillä sormet alkoivat taas toimia. Tänään luokkavoitto oli tärkein, mutta kivahan se on aamulla lähteä hyvistä asemista. Yritän pysyä sunnuntaina pystyssä, Eemil Pohjola kertoi.

- Viime viikonloppuna tärskyn saanut rintalihas ja oikea lapaluu ovat vähän vihoitelleet, ja sitä kautta on mielialakin vaihdellut. Suhteellisen virheettömästi pystyin tänään ajamaan. Makella (Tarkkala) on tänään ollut aika hurja kyyti. Jos jatkaa samaa aamulla, niin vaikea on ottaa kiinni, kolmanneksi ennättänyt Antti Hellsten kertoi.

Päijänneajosta jaetaan kahdet SM-pisteet. Lauantain luokkavoittajia olivat E1-luokassa Antti Hellsten, E2-luokassa Eemil Pohjola ja isoimmassa E3-luokassa Marko Tarkkala.

Sunnuntaina kuljettajat ajavat 11 maastokoetta ja saapuvat maaliin Vuosaaren satamaan noin kello 16. Yleiskilpailun tulokseen lasketaan kaikkien 29 maastokokeen tulokset.

Yleiskilpailun kärki 18/29
1 Tarkkala Marko
2 Pohjola Eemil 03:36,67
3 Hellsten Antti 03:51,52
4 Nikander Roni 05:34,08
5 Mattila Jari 06:06,59
6 Tamminen Mika 07:19,69
7 Himmanen Henri 08:35,56
8 Savo Matias 10:01,63
9 Tuominen Joni 10:05,56
10 Kaivolainen Joni 11:08,87

Täydelliset tulokset:

Reaalikaikainen seuranta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti