sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Päijänneajon sunnuntaina taisteltiin vain hopeasta

Juhlavuottaan viettävän Päijänneajon yleiskilpailun voittoon ajoi loppilainen Marko Tarkkala. Hän piti johtoaseman ensimmäiseltä maastokokeelta lähtien. Voitto tuli lähes kolmen minuutin erolla kakkossijaan.

Kaksipäiväisessä kilpailussa ajettiin molempina päivinä erillisistä SM-pisteistä. Palkintokorokkeelle kivunneet kilpailun kolme nopeinta ajoivat kaikki eri luokissa. Yleiskilpailun voittoon ajoi SM3-luokan Marko Tarkkala, toiseksi SM1-luokan Antti Hellsten ja kolmanneksi SM2-luokassa ajava Eemil Pohjola.

Tuloksien pulesta Päitsi oli tänä vuonna varsin yllätyksetön. Kärkikolmikossa paikkaa vaihtoivat ainoastaan Kytönen Motorsportin Husqvarna-kuljettajat Hellsten ja Pohjola, jotka ajoivat keskinäistä kisaa Tarkkalan pitäessä muut takanaan useamman minuutin erolla. 


Palkintopallilla tuulettivat lauantain kärkikolmikko Antti Hellsten, Marko Tarkkala ja Eemil Pohjola. Kuva: Virpi Miettinen.


Pohjola oli turvallisen tuntuisella karkumatkalla kohti hopeaa, mutta sunnuntain kahdeksannen maastokokeen kuperkeikka vei sen verran aikaa, että vantaalainen Antti Hellsten kuittasi ohi.

- Kukaan ei kyennyt vastaamaan Tarkkalan vauhtiin. Pohjolalla oli jotain ongelmia Ohkolan pätkällä ja sain siinä käytettyä paikan hyväkseni. Mestaruutta lähdin uusimaan, mutta olen tyytyväinen kun ehdin kolmen porukkaan yleiskilpailussa ja molempina päivinä ajoin luokkavoittoon. Keli oli pitkälle samanlainen kuin vuosi sitten, ihan makea, Vantaan Moottorikerhoa edustava Antti Hellsten kertoi.

29 maastokokeen ja lähes 850 kilometrin reitillä vaadittiin kunnon lisäksi myös ajosilmää, rohkeutta ja erittäin kovaa perusvauhtia – valoisaan aikaan ja pimeässä poutaisessa pakkasäässä.

Yleiskilpailun tulokseen laskettiin 29 ajetusta maastokokeesta 28:n tulokset. Sunnuntain ensimmäinen maastokoe muutettiin siirtymäksi, jotta kokeella loukkaantunut kuljettaja saatiin  turvallisesti maastosta pois. Kilpailuun oli ilmoittautunut 170 kuljettajaa, heistä 130 starttasi matkaan sunnuntaiaamuna.

Kymmenen vuoden MM-uran aikana Tarkkala saavutti viisi henkilökohtaista MM-mitalia. Nyt hän osoitti hallitsevansa myös kotimaisen maaston voittamalla himoitun Päijännekilven. Beta-kuljettaja otti yleiskilpailun kärkitilan haltuunsa jo ensimmäisellä maastokokeella.

- 20 vuotta sitten olin Mika Aholan huoltojoukoissa ja mukana oli nyt samaa huoltoporukkaa. He totesivat että 20 vuotta sitten voitettiin, joten nyt tehdään samalla tavalla. Olin valmistautunut kisaan hyvin ja tehnyt kovasti duunia. Ajotaitohan ei häviä mihinkään, mutta se ei auta jos ei ole riittävästi kuntoa. Jollain tavalla saattoi olla hyötyä siitä, että MM-uralla olen tottunut ajamaan kivikovassa maastossa, mutta on tämä Suomessa kuitenkin ihan erilaista, Marko Tarkkala pohti ylivoimaista vauhtiaan.

- Oli huonoa tuuria Latostenmaan maastokokeella. Osuin kovasta vauhdista johonkin juureen, josta pyörä meni ympäri. Hetken aikaa keräilin kamppeita. Tanko oli vinossa ja pääkin vähän sekaisin, joten loppupätkä meni huonosti. Hyvä fiilis kuitenkin, se tuli mitä lähdettiin hakemaan. Täydet SM-pisteet ja oli hieno päästä palkintokorokkeelle, kolmossijakin maistuu kyllä, jämsäläinen Eemil Pohjola toteaa kolmannen maaliin ajetun Päitsin maalissa.

Urheilukuvien kuvagalleriat lauantailta ja sunnuntailta

Päijänneajo 2015 yleiskilpailu 29/29

1. 25 Tarkkala Marko 5:24:27,01
2. 24 Hellsten Antti +02:51,16
3. 46 Pohjola Eemil +04:43,04
4. 27 Nikander Roni +06:06,48
5. 31 Mattila Jari +08:38,77
6. 37 Tamminen Mika +10:14,32
7. 45 Himmanen Henri +12:52,01
8. 47 Kaivolainen Joni +14:43,55
9. 70 Tuominen Joni +15:32,83
10. 19 Savo Matias +15:48,00

Täydelliset tulokset:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti