maanantai 22. kesäkuuta 2015

Ajankohtainen kakkonen: "Prätkien meluhaitat kuuluvat ja tuntuvat":

A2:n Facebookissa jakamassa videossa (A2 @ FB) melu mitataan kierrosluvun osalta väärin. Toivottavasti kyseessä on vain demo kameraa varten.
Ajankohtainen kakkonen huomenna tiistaina 23.6.2015 kello 21:00 "Prätkien meluhaitat kuuluvat ja tuntuvat": http://areena.yle.fi/1-2449115

Pykäkälä määrittelee melun mittaamisen kierrosnopeudesta näin: Mittauksen aikana moottorin kierrosluvun on vastattava 1/2 maksimitehon kierrosluvusta (ei siis maksimikierrosluvusta), minkä jälkeen kaasu käännetään nopeasti täysin kiinni. Mittaus ei onnistu jos ei ole tiedossa suurimman tehon kierroslukua tahi suoraan oikeaa mittauksen kierroslukua.

Uudemmissa pyörissä mittauksen oikea kierrosluku on suoraan tyyppikilvessä. Valitettavasti moni mittailija tuntuu muistavan tuon pykälän määrittelemän mittaustavan väärin ja haluaa mitata äänet puolella koneen maksimikierrosluvusta, jolloin takuulla tulee hylky.

Jo hiukankin liian suurella kierrosluvulla mennään ihan vakiopyörissäkin noista raja-arvoista yli. Oikea mittauskierrosluku on siten todella tärkeä tietää.

Taustaa vaikka täällä: http://www.mmaf.fi/forum/index.php?topic=1185.0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti