maanantai 15. kesäkuuta 2015

Kemoran toinen päivä oli lähes lauantain toisinto

Ratamoottoripyöräilyn toinen SM-sarjan viikonloppu kulki toisena kilpailupäivänä ensimmäisen malliin. Lauantaiset voittajat kaasuttelivat ykkösiksi myös sunnuntaina.

BMW-pilotti Tapio Pirilän voittokulku jatkui Superbike-luokassa, mutta tällä kertaa urakka oli lauantaista rupeamaa kovempi, sillä Ducatilla ajava Matteo Mossa starttasi kakkosruudusta kärkeen. Kilpailun ensimmäinen kolmannes mentiin Mossan johdolla, mutta sitten Pirilä löysi raon ja voittajasta ei sen jälkeen ollut epäselvyyttä.

Matteo johti Ducatilla Superbike-kilpailua. Pirilä ohitti hänet lähtösuoran alussa. Kuva: Tuomo Seppänen.

- Tiukempi kisa oli kuin eilen. Ajoin Matteon peesissä ja mietiskelin, jotta ohitan kun kaveri tekee virheen. Sitten tuli mieleen, että kierroksella ohitettavat tulee pian perä edellä vastaan ja silloin voi ero revetä. Otin agressiivisemman otteen ja ohitin kaverin lähtösuoralle tullessa. Mossa jäi lopulta helpolla taakse, Pirilä kertoi.

Matteo Mossalla oli pito-ongelmia.
- Rengas pyrki lipsumaan, mutta totuus on, että mieheltä loppui kunto. Flunssa vei voimat, mutta oli pyörässäkin pientä häikkää, Mossa kertoi.
Supereiden kärkikaksikko oli omaa luokkaansa, sillä kolmanneksi ruutuliputettu Lasse Kärki jäi voittajasta karvan päälle 20 sekuntia. Pirilä johtaa sarjaa maksimipistein, Mossa on toisena ja Kärki kolmantena.

HRP Suzuki-tiimin pilotti Valter Patronen oli lauantain malliin ylivoimainen. Taktiikkakin näytti tismalleen samalta, startista kärkeen ja karkuun. Patrosella oli varaa vilkutella katsojille 18 kierroksisen kilpailun lopulla ja silti voittomarginaali kasvoi seitsemään sekuntiin.

Supersportin voitti Valter Patronen, toiseksi ajoi Jesse Maikola ja kolmanneksi Aki Valkila. Kahden ensimmäisen osalta järjestys oli sama kuin lauantaina. Kuva: Tuomo Seppänen.

Yamahaa ajava Jesse Maikola oli terävin hopeakamppailussa ja kukisti lopussa kirineen Aki Valkilan ja Kawasakin reilulla 2 sekunnilla. Hallitseva mestari Ville Kandelin hävisi pronssin pyörän mitalla. Patronen kasvatti sarjajohtonsa seitsemään pisteeseen. Maikola on toisena ja Kandelin kolmantena.
Valter Patronen oli tyytyväinen koko viikonlopun antiin. Varsinkin sunnuntaina vauhtikin tyydytti.

- Suunnitelma oli, että pyrin startista kärkeen ja näin tapahtui. Lähdin siitä pommittamaan täysillä ja kojetaulu kertoi kierrosaikojen olevan ihan kohtuullisia. Sitten näyttötaulussa luki, että plus-sekunteja alkoi kertyä. Loppukisa meni osaksi pelleilyksi, tuli vilkuteltua varvattavien onboard-kameroille, myönsi hyväntuulinen naantalilainen.

Moto kolmosten lauantainen kärkikaksikko oli lyömätön myös sunnuntaina ja maaliintulojärjestys pysyi samana. Peetu Paavilainen ei tälläkään kertaa antanut muille mahdollisuuksia ja koppasi ykköspytyn 13,5 sekunnin marginaalilla.

Kakkoseksi ajanut Peter Paloranta säilytti sarjajohtonsa, mutta sunnuntain kilpailussa neljänneksi Mikko Jemisen toimesta jätetty Leevi Johansson kipusi kakkoseksi. Viikonlopun 13-kesäinen kaksoisvoittaja on sarjassa kolmantena.

MM-sarjan kärkipari oli omaa luokkaansa viikonlopun sivuvaunujen kilpailuissa. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen kaksikko voitti suvereeniin tapaan myös sunnuntain kilpailun. LCR-BMW-pari lipsutteli viisitoistakierroksisen kilpailun läpi kaksi kisaa ajetulla rengassatsilla.

- Ajettiin samoilla renkailla eilen ja MM-kisa Le Mansissa. Pitää olla säästeliäs, vitsaili Päivärinta.
Petri Makkula kyydissään Tomi Koskinen kiilasi tiukassa hopeakamppailussa lopulta toiseksi kukistaen hallitsevan mestariparin Eero Pärm/Mairon Meius sekunnilla.

Sarjakärki Markku Artiola/Joonas Salu oli kilpailussa neljäs. Viidenneksi kaasutellut Imatralaiskaksikko Jari Oinonen/Roope Pitkonen on sarjassa toisena. Päivärinta/Kainulainen duo on kolmantena.

Kuusi osakilpailua käsittävä SM-sarja pitää kesäloman. Seuraava osakilpailu päristellään heinäkuun jälkimmäisellä puoliskolla Auto24Ring-radalla Eestin Pärnussa.

Ratamoottoripyöräily SM-sarja 2/6 osakilpailuviikonloppu 2. kilpailupäivä tulokset:

Luokka Superbike, 18 kierrosta:
1. Tapio Pirilä, MC-Muoviluoti, BMW 21:03.530, 2. Matteo Mossa, VMK, Ducati +8.805, 3. Lasse Kärki, HelRC, BMW +21.502, 4. Mika Laaksonen, WCRC, Kawasaki +21.877, 5. Sami Vieltojärvi, WCRC, BMW +34.394.