sunnuntai 23. elokuuta 2015

Päivärinta/Kainulainen kaksikolle sivuvaunujen MM-pronssia

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokassa ajava suomalaispari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen voittivat MM-pronssia. Kaksikko ajoi neljänneksi MM-sarjan päätöskilpailussa Saksan Oscherslebenissä. Mailmanmestaruus olisi vaatinut voiton ja sarjaa johtavan parin sijoittumisen kolmanneksi.

Tuoreet pronssimitalistit Kirsi Kainulanen ja Pekka Päivärinta. Kuva: Tuomo Seppänen.

Suomalaiskaksikon haaveet voitosta kariutuivat kuitenkin jo avauskierroksella, kun Päivärinnan pyöräkunnan LCR-BMW lipsahti hiekalle kaksikon ajaessa letkassa kolmantena. Kuudenneksi tipahtanut kaksikko kipusi lopulta neljänneksi häviten kolmostilan viidellä sekunnilla. 

Pronssinen mitali on kuitenkin nelinkertaiselle mestarille ainoa laatuaan ja matkustajalle, Kirsi Kainulaiselle ensimmäinen. Suorituksessa oli mukana myös historiallinen vivahde, sillä Kirsi Kainulainen on ensimmäinen nainen, joka on voittanut moottoripyöräilyn MM-kilpailussa mitalin, poislukien vain naisille tarkoitetut MM-sarjat.

Nelinkertainen mestari oli tietenkin pettynyt viikonlopun antiin, mutta myös positiivisia asioita tapahtui.
- Yhteen virheeseen sorruttiin. Mutta mitali se on pronssinenkin näin vaikean kauden jälkeen, tuumaili Päivärinta pölyn laskeuduttua ja käänsi toiveikkaan katseensa tulevaan kauteen.

- Heikosti kulkeva pyörä lähtee täältä suoraan BMW:n tehtaalle, jossa siihen asennetaan täysin uusi moottori uusin sähköin. Muutakin tukea on ensi kaudeksi luvassa suoraan tehtaalta.

Päivärinnan menoa koko kauden tasapainottanut Kirsi Kainulainen ylsi heti tulokaskaudellaan huippusuoritukseen, mutta jotain jäi hampaan koloon.
-Väärän värinen tämä lätkä on. Kyllä minä sen tiedän, ettei kellään muulla naisella tälläistä ole. Kai minä sen myöhemmin tajuan mitä tuli tehtyä, Kainulainen kertoo.

Maailmanmestariksi kruunattiin nuori hollantilaispilotti Bennie Streuer matkustajanaan Geert Koerts. Kaksikko kiilasi päätösstartissa toiseksi ja peittosi päätöskisaviikonlopun kaksoisvoittajan Tim Reeves/Gregory Cluze duon viidellä pisteellä. Päivärinnan pyöräkunta hävisi kultaisen mitalin lopulta 15 pisteen erolla.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarjan päätöskilpailu Oschersleben, Saksa Gold Race 20 kierrosta tulokset:

1. Tim Reeves/Gregory Cluze, Iso-Britannia/Ranska, LCR-Kawasaki 31:11.218
2. Bennie Streuer/Geert Koerts, Hollanti, LCR-Suzuki +16.513
3. Andrew Peach/Keith Richardson, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki +17.223
4. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-BMW +22.492
5. Uwe Gürck/Manfred Wechselsberger, Saksa, LCR-BMW +28.964.

MM-sarjan lopputilanne:

1. Streuer/Koerts 180
2. Reeves/Cluze 175
3. Päivärinta/Kainulainen 165
4. Gürck/Wechselseberger 92.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti