keskiviikko 19. elokuuta 2015

Suomen nuorten motocrossin MM-joukkueen yhteisikä on vain 50 vuotta

Suomen osalistuu ennätysnuorella edustusjoukkuella Ranskassa ajettavaan MM-motocrossiin. Nuoresta iästä huolimatta joukkueella on kokemusta kansainvälisistä kilpailuista.

MM-joukkuekilpailu ajetaan 26.-27. syyskuuta Ranskan Ernéessä. Suomen joukkueessa ajavat MX1-luokassa Valtteri Malin, MX2-luokassa Jere Haavisto ja MX open -luokassa Miro Sihvonen. Joukkueen yhteisikä on vaivaiset 50 vuotta. Edellisen kerran Suomea on edustanut yhtä nuori joukkue 20 vuotta sitten.

Suomen joukkue on kuitenkin ikäisekseen kokenut, sillä koko kolmikolla on vyöllään myös kansainvälisiä kilpailuita EM-sarjan myötä. 16-vuotias Sihvonen on tällä kaudella voittanut kaksi EM-erää 125-kuutioisissa ja on sarjan kokonaistilanteessa viidentenä. 

16-vuotias Haavisto ja 18-vuotias Malin ovat ajaneet tällä kaudella puolestaan 250-kuutioisten EM-sarjaa, hätyyttelemättä kuitenkaan kirkkaimpia kärkisijoituksia. SM-kilpailuissa kolmikko on ajanut tänä vuonna kärkivauhtia.

- Perinteisesti kyseisessä kisassa (MM-joukkuekilpailu) kokemuksesta on hyötyä ja suora vertailu Suomessa ajettavien kilpailujen vauhdista ei anna selvää kuvaa, miten suoriutuisi hyvin erilaisella radalla ja maailman kovimmassa kilpailussa, se on monta kertaa koettu. Tänä vuonna oli myös muita potentiaalisia ehdokkaita. Kuitenkin nyt valittujen kuskien tämän vuoden näytöt ja potentiaali kovilta radoilta ja hienoinen yllätysmahdollisuuskin käänsivät valinnat nyt valittuihin kuskeihin. Samalla uskon nyt valittujen kuskien olevan varmasti onnistuessaan nopeimmat, Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Kontinen perustelee valintoja.

Joukkueen vähimmäistavoitteena Ranskassa on päästä karsinnoista jatkoon eli 20 parhaan maan joukkoon. Suomi osallistuu samalla joukkueella viikkoa myöhemmin myös nuorten epäviralliseen MM-joukkuekilpailuun, missä tavoitteena on mitali, jopa kultainen.


Lisätietoja kilpailusta sen omilta sivuilta: http://www.mxon2015.fr/en

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti