lauantai 29. elokuuta 2015

Nikander toistamiseen Tohmajärvi enduron voittoon

Kansallinen Tohmajärvi enduro -kilpailu oli ykkös- ja kolmoisijan osalta toisinto edellisestä kilpailusta. Kaksi vuotta sitten Roni Nikander voitti ja Henri Himmanen tuli kolmanneksi.

Roni Nikander sai tiedon MK6:n alussa, että viimeiset kaksi pätkää jätetään ajamatta. Se ei miehen mukaan vauhtiin vaikuttanut. Kuva (c) Urheilukuvat.net. Lisää kuvia täällä.

Tänäkin vuonna Nikander määräsi tahdin. Hän ajoi pohjat jokaiselle maastokokeelle. Toiseksi kiilasi tämän vuoden Päijänneajon voittaja ja entinen MM-kuljettaja Marko Tarkkala. Hän jäi voittajalle minuutti 21 sekuntia. Kolmanneksi tullut Himmanen jäi voittajalle kolme ja puoli minuuttia.

Tohmajärvi enduro on tunnettu pitkistä maastosiirtymistä ja vaihtelevista maastokokeista. Kärkikuljettajat olivat tyytyväisiä reitteihin.

- Hienot reitit, jälleen kerran. Vesisade aiheutti hiukan hankaluuksia, mutta ei mitään ylimääräistä, Nikander kertoo.
Kilpailu ajettiin vaativassa kelissä. Perjantain kova sade liukasti ja pehmitti reittiä niin, että kilpailua jouduttiin reitin kulumisen takia lyhentämään. Alkuperäisen 215 kilometrin sijaan kilpaluokat ajoivat 143 kilometriä.

- Se oli ihan järkevä ratkaisu, ensimmäinen maastokoe alkoi hajoamaan paikka paikoin. Maastokoeaikaa tuli silti tunti.

Toiseksi tullut Tarkkala opiskelee valmentajaksi ja pitää ajokuntoaan yllä ajamalla Suomen SM-sarjaa.
- Hyvin järjestetty kilpailu. Harmi vaan tuo vesisade, sille vaan ei voi mitään. Oma ajo sujui ok, kun ottaa huomioon kuukauden ajotauon, Tarkkala kertoo.

Loppuunmyytyyn kilpailuun starttasi 226 kuljettajaa. Kilpailu oli varsinkin C-luokalle vaativa ja keskeytykset johtuivat yleensä myöhästymisrajan täyttymisestä. Kun kilpailun kärkikuljettajille, Nikanderille ja Tarkkalalle jäi huoltoaikaa 35-40 minuuttia, häntäpään kuljettajille sitä ei jäänyt välttämättä ollenkaan.

Tohmajärvi enduro 2015
29.8.2015 yleiskilpailun tulokset

1. #27 Nikander Roni NMK KTM 56:57,10
2. #25 Tarkkala Marko RiMPKK Beta 58:18,71
3. #45 Himmanen Henri HMK Beta 1:00:29,55

Kaikkien luokkien tulokset osoitteessa

Urheilukuvat.net kuvagalleria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti