lauantai 22. elokuuta 2015

Päivärinnan maailmanmestarus vaatii voiton sunnuntain kilpailusta

Sivuvaunuluokan maailmanmestaruus ratkeaa sunnuntain kilpailussa. Lauantain sprinttikilpailu heikensi Päivärinta/Kainulainen kaksikon mestaruusmahdollisuuksia ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjassa. Saksan Oscherslebenin Motorsport Arena-radalla kilpailuut duo liputettiin maaliin kolmantena. 

Tulos ei vielä kuitenkaan lyönyt niittiä mestaruustoiveille, mutta se vaatii voiton sunnuntain pitkässä kilpailussa. Lisäksi sarjaa johtava pari Streuer/Koerts saa sijoittua korkeintaan kolmanneksi.

Suomalaiskaksikko kävi lauantaisessa 12 kierroksen kilpailussa tiukan kamppailun kakkostilasta, mutta ajopelin tehottomuus suisti Päivärinnan pyöräkunnan alimmalle palkintopallille. Ero kakkoseen venähti kilpailun lopulla kuuteen sekuntiin kierroksella ohitettavien kanssa telmiessä.

- Se mentiin, mihin rahkeet riitti. Niin kuin olen aina sanonut, tuosta pyörästä puuttuu tehoja. Muiden perässä pysytään kun kaikki puristetaan ulos, mutta ohi on turha yrittää. Varsinkin kun tuo peli painaa enemmän kuin kilpailijoilla, summasi Päivärinta.

Ajopelin tehopulaan haettiin ratkaisua vielä perjantai-iltana, mutta paikalle saatu BMW-tehtaan insinöörikään ei pystynyt kertomaan mikä mättää.
- Kaveri sanoi kaiken olevan kohdallaan, mutta peli ei vaan etene. Teholukematkin on samat mitä vanhassa Suzukissa. Jotain on pielessä, mutta mitä, ihmetteli Päivärinta jälleen kerran.

Lauantainen sprinttikilpailu oli odotetusti brittiläisranskalaisen Tim Reeves/Gregory Cluze kaksikon heiniä. Hallitseva mestaripari karkasi heti alussa tavoittamattomiin. Voitto molemmissa viikonlopun MM-starteissa on britin ainoa mahdollisuus mestaruuden uusintaan, mutta toiveet murenivat hieman kakkoseksi ajaneen hollantilaisparin toimesta. Bennie Streuer/Geert Koerts kaksikko johtaa sarjaa ennen viimeistä starttia kahdeksan pisteen erolla Päivärinnan pyöräkuntaan. Lauantain voittaja on kolmantena kahden pisteen päässä suomalaisparista.

Asetelmat sunnuntain kilpailua ajatellen ovat herkulliset. Streuer/Koerts on mestari sijoittuessaan kolmen sakkiin, mikäli Reeves voittaa. Jos taas Päivärinta voittaa ja Streuer on kolmas on suomalainen mestari. Päivärinnan voittaessa Streuerin on oltava kakkonen viedäkseen tittelin Hollantiin. Reevesin mahdollisuudet lepäävät siinä, että hän voittaa ja Streuer ajaa korkeintaan neljänneksi.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut 7/7 MM-osakilpailu Sprintin tulokset:

1. Tim Reeves/Gregory Cluze, Iso-Britannia/Ranska, LCR-Kawasaki 12 kierrosta, 18:30.018
2. Bennie Streuer/Geert Koerts, Hollanti, LCR-Suzuki +3.331
3. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-BMW +9.626
4. Uwe Gürck/Manfred Wchselsberger, Saksa, LCR-BMW +26.809
5. Andrew Peach/Keith Richardson, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki +27.149.

Tilanne sarjassa ennen viimeistä starttia:

Streuer/Koerts 160, 2. Päivärinta Kainulainen 152, 3. Reeves/Cluze 150.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti