torstai 27. kesäkuuta 2002

Joachim Hindrén lähtee jälleen maailmalle - Ainoa suomalainen trialin MM-tasolla

(Teksti ja kuvat: Markus Ström)

Trialin seitsenkertainen Suomen mestari Joachim "Joa" Hindrén lähtee reilun vuoden tauon jälkeen ajamaan MM-osakilpailun Italiaan. Hindrénin paras sijoitus MM-tasolla on viides tila, jonka hän on onnistunut saavuttamaan kolmasti.

Kahdeksatta trialin SM-kultaa metsästävä Hindrén johtaa trialin SM-sarjaa nyt kolmen ajetun osakilpailun jälkeen maksimipistein. Hindrén on ollut ylivoimainen jokaisessa kilpailussa jo useamman vuoden ajan, joten Hindrén päätti lähteä hakemaan vaativampia jaksoja ja haastavempia kilpailuja jälleen maailmalta.

Hindrén on ajanut MM-tasolla viimeksi vuonna 2000, jolloin hän kiersi koko kauden ja sijoittui MM-pisteissä sijalle 17. Viime vuosi jäi väliin ja nyt Hindrén lähtee taistelemaan heinäkuun alussa ajettavaan trialin MM-sarjan kuudenteen osakilpailuun Italiaan.

- Suomesta ei ole löytynyt vastusta, nyt on kiva nähdä mihin itsestä on vielä tänä päivänä maailman huippujen joukossa. Olen kuitenkin harjoitellut edelleen todella paljon. Odotan innolla että pääseen ajamaan oikein kunnolla kilpaa, kun kolmosvaihteellakaan ei välttämättä pääse mäkeä ylös. Taidot on tallella. Pieni epävarmuus saattaa olla, kun ei ole niin isoja mäkiä ajanut pitkään aikaan. Uskoisin kuitenkin että olen hyvässä kunnossa. Tulostavotteita en aseta itselleni sen kummemmin, mutta epävirallisesti uskon että jos kaikki on kunnossa niin pisteille on mahdollista ajaa, Hindrén kertoo.

Hindrénin paras sijoitus yksittäisessä osakilpailussa on viides tila, jonka hän on saavuttanut kolmasti. Yhteispisteissä paras tulos on vuodelta 1998, jolloin hän oli 12.
- Toivottavasti ajo sujuisi vähän rennommin nyt kun voi ajaa ilman mitään suurempia paineita, kun ei tule kierrettyä

MM-kilpailuja täysipäiväisesti. Ajetaan nyt ensiksi tämä yksi osakilpailu ja katsotaan sitten miten menee. Jatkoja ei ruveta sen kummemmin suunnittelemaan. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja tulisi hyvä tulos Italiasta, niin ei ole mahdottomuus että ajaisi joskus lisääkin.

Aiempina vuosina Hindrén on pitkälti matkustanut kilpailuihin yksin ilman mekaanikkoja ja muita huoltojoukkoja. Nyt Hindrénin matkaan lähtee kaksi huoltomiestä.

- Halusin jo viime vuonna ajamaan MM-kilpailuja, mutta viime vuonna ei ollut mahdollisuutta lähteä, kun oli esiintymisajoja ja valmennuksia. Mukaani Italiaan lähtevät Hannu Heinikoski ja trialin SM-sarjassa viidentenä oleva Tomi Luhtasuo. Nyt on edellytykset siihen, että voin ajaa Italiassa oiken kunnolla kilpaa.

Hindrén ottaa tulevan MM-koitosen lähinnä oman tason mittaamisena, eikä muita MM-osakilpailuja ole tarkoitus ajaa tällä kaudella.

- On mukavaa lähteä mittaamaan sitä todellista omaa tasoa mikä on. SM-taso ei kuitenkaan oikein tyydytä omaa kilpailuhimoani. Olen aina viihtynyt vaikeimmilla jaksoilla ja nyt tulee taatusti sitten niitä vaikeita jaksoja eteen. En pääse kilpailun jälkeen sanomaan että oli liian helppoa. Tai jos näin on niin sitten on mennyt tosi hyvin, Hindrén naurahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti