tiistai 23. syyskuuta 2003

Metsästyskausi alkaa - hirvet liikekannalla


Ensi lauantaina 27.9. alkaa koko maassa hirvenmetsästyskausi. Tämä lisää hirvien liikkumista myös päiväsaikaan ja hirvivaara-alueiden ulkopuolella. Yleensä hirvionnettomuudet sattuvat auringonlaskua seuraavien kolmen tunnin aikana. Tunnin kuluttua auringonlaskusta riski törmätä hirveen on kaikkein suurimmillaan.

Hirvivaroitusmerkit kertovat hirvien yleisimmät tienylityskohdat ja ne päivitetään joka vuosi kolaritilastojen perusteella. Mutta etenkin metsästyskauden aikana hirviä voi tulla tielle muuallakin.

Hirvi lähtee tienylitykseen sitä todennäköisemmin mitä vähemmän ylityspaikalla on liikennettä. Ennen tienylitystä hirvi saattaa seisahtaa aivan tienreunan tuntumaan tarkkailemaan liikennettä. Yhden hirven näkeminen on selvä varoitus siitä, että muita hirviä voi olla lähistöllä. Takana tulevat hirvet seuraavat johtajahirveä ja s

Hirvikolareita sattuu eniten syys- ja lokakuussa, jolloin hirvikanta on suurimmillaan ja hirvien liikkuminen on vilkasta hirvenmetsästyksen ja syysmuuton ja kiiman takia. Vuonna 2002 kirjattiin 2824 hirvionnettomuutta, joista yli neljäsosa sattui näiden kahden kuukauden aikana. Pelkästään viime vuoden syyskuussa tapahtui keskimäärin 16 hirvikolaria päivässä.
BajaHill:n wanhat hirviartikkelit:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti