maanantai 12. tammikuuta 2004

SMOTO:n korteilla nyt myös FIM-ralliin


Suomen Moottoriliitto ry (SML) ja Suomen Motoristit ry (SMOTO) ovat sopineet yhteistyöstä suomalaisen matkamoottoripyöräilyn kehittämiseksi. Ensimmäinen vaihe tässä on ollut yhteistyössä Liikenneturvan kanssa kouluttaa ennakoivan ajon kouluttajia eri puolille Suomea. Tämä toiminta oli pitkään keskeytyneenä, kunnes SMOTOn aloitteesta Liikenneturva uudisti vuoden 2002 alussa motoristien EAK- koulutusohjelman. Vuoden 2002 ja 2003 aikana Liikenneturva koulutti yhteensä yli 70 uutta kerhokouluttajaa SML:n ja SMOTOn kerhoihin. Toinen nyt julkistettava vaihe koskee ulkomaille suuntautuvaa moottoripyörämatkailua. FIM-Rally on kansainvälisen moottoriliitto FIM:n jäsenjärjestöjen vuosittain järjestämä kansainvälinen kokoontumisajo. Sen isäntämaa vaihtuu vuosittain. Osallistumisoikeus on vain FIM:n jäsenjärjestöjen kerhoihin kuuluvilla motoristeilla.

FIM toimii myös kilpamoottoripyöräilyn kansainvälisenä järjestönä ja sen edustaja Suomessa on Suomen Moottoriliitto ry, jonka jäsen SMOTO ei ole ollut. Tästä syystä SMOTO kerhojen jäsenet ovat joutuneet edustamaan FIM-Rallyssa jotain SML:n jäsenkerhoa. Vuoden 2003 lopussa Suomen Motoristit ry liittyi SML:n kannattajajäseneksi. Tehdyllä järjestelyllä mahdollistetaan SMOTOn jäsenkerhojen jäsenten osallistuminen FIM-Rallyyn. Tämä menettely tulee lisäämään suomalaisten motoristien määrää myös muissa kansainvälisissä kokoontumisajoissa.

Yhteistyön kehittämistä jatketaan mm. moottoripyörämatkailun ja liikenneturvallisuuden saroilla. Lisätietoa: Suomen Motoristit http://www.smoto.fi/ jaSuomen Moottoriliitto http://www.moottoriliitto.fi/.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti