perjantai 16. tammikuuta 2004

Suomalaisilla näytön paikka jääspeedwayn MM neljännesfinaalissa Oulussa 17.1.2004


Viikonlopun MM-puolivälierissä Saalfeldenissa ja Kuusankoskella suomalaiset saalistivat vain kaksi varmiespaikkaa. Oulun kisassa ratkeaa ajaako välierissä Ruotsin Örnsköldsvikissä ja Venäjän Lukhovitsyssä muita suomalaisia. Suomen kiintiöpaikalla Lukhovitsyn välierässä ajaa OMK:n Raimo Henriksson. Kiintiöpaikan hankki Antti Aakko viime vuonna ajamalla MM-kisassa viidenneksi. Aakko luovutti tämän ns. suoran paikan Henriksonille koska Antti haluaa aloittaa MM-urakan kotikilpailulla Oulussa.

Kilpailusta näyttää muodostuvan varsin kiinnostava. Ouluun on tulossa tosi mielenkiintoisia kilpailijoita eteenkin Venäjältä, jotka kaikki ajoivat vuoden 2003 MM-finaalissa. Täällä ajavat tämän kauden Venäjän mestari Nikolai Krasnikov sekä joukkuemaailmanmestari Yuri Polikarpov sekä Vladimir Lumpov jotka on Venäjän vakioedustajia kansainvälisissä kilpailuissa. Polikarpov on erityisesti Keski-Euroopassa yleisön suursuosikki. Karusta ulkoisesta olemuksesta huolimatta hän on erittäin sympaattinen ja radalla todella kova luu. Antti Aakko, Tomi Kirilov ja Seppo Klemettilä tulevat launtaina saamaan kunnon vastuksen. Lähtöviivalle asettuvat neljän venäläisten lisäksi, kolme saksalaista, kaksi ruotsalaista, kaksi tsekkiä, yksi itävaltalainen ja britti, mutta vain kahdeksan parasta pääsee välieriin.

Oulun kilpailun viralliset harjoitukset alkavat perjantaina 16.1 kello 18:00 ja varsinainen kilpailu lauantaina kello 17:30. Lisätietoja: Oulun Moottorikerho,http://www.oulunmoottorikerho.com/omk@oulunmoottorikerho.com, Jussi Roine, 0400-680611, jussi.roine@tapiola.fi tai Jarmo Hirvasoja, 0400-682652.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti