maanantai 6. kesäkuuta 2005

Jänkhällä Jytisee uudistuu

(Tiedote)


Pohjois-Suomen suurin moottoripyörätapahtuma, Jänkhällä Jytisee, järjestetään Saariselällä 26.-28.8.2005 jo seitsemännen kerran. 

- Saariselän Tunturihotellin ja Saariselän Moottorikerhon organisoimaan tapahtumaan on tullut jo toukokuun puoliväliin mennessä satoja ilmoittautumisia, mikä enteilee entisen osallistujaennätyksen, 700 henkilön, rikkoontumista, toteaa Saariselän Tunturihotellit Oy:n toimitusjohtaja Susanna Saastamoinen.

- Tapahtuman sisältöä on uudistettu asiakkaiden toiveiden mukaan. Paraatiajo suuntautuu rajavyöhykkeelle EU:n itäisimpään kansainväliseen rajanylityskohteeseen Raja-Jooseppiin, viikonlopun oheisohjelmaa on lisätty ja samalla rannekkeella pääsee myös lauantain Hill Climb -tapahtumaan, kertoo Olli Vasala Saariselän Moottorikerhon järjestelytoimikunnasta.

Joosepin kenttä vanhoine asumuksineen sijaitsee rajavyöhykkeen sisällä, ja siksi yhteiselle paraatiajolle osallistuvilta tarvitaan myös sosiaaliturvatunnus. Raja-Joosepin mökki on nykyään suojeltu kohde.

- Raja-Joosepin paraatiajon lisäksi on kiinnitetty erityistä huomiota muun oheisohjelman kehittämiseen. Aikataulut on muokattu siten, että jokainen ehtii paraatiajon jälkeen katsomaan Hill Climb -tapahtumaa. Mönkijä- ja endurosafarit, savusauna- ja kalastusretket sekä muun muassa Tunturihotellin tapahtumatorilla pelattavat petanque ja minigolf takaavat kaikille monipuolisen tapahtumaviikonlopun, Vasala kertoo.

Raja-Jooseppi (Josef Juhonpoika Sallila 1.1.1877-10.5.1946) asettui Luttojoen rannalle syksyllä 1915. Raja-Joosepin elämästä on kerrottu lukemattomia tarinoita, joihin tutustutaan paraatiajon aikana.

Ohjelma, ilmoittautumisohjeet ja kuvia edellisten vuosien Jänkhällä Jytisee -kokoontumisajoista: www.saariselantunturihotelli.fi/jytisee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti