perjantai 31. maaliskuuta 2006

Päijänteen Ympäriajosta tulossa selviytymistaistelu

(Tiedote)


Etelä- ja Keski-Suomessa viimeisen vuorokauden aikana satanut räntä ja lumi tuovat viikonloppuna ajettavaan 71. Päijänteen Ympäriajoon uuden haasteen. Viimeisten säätietojen mukaan vesisade alkaa viimeistään lauantaina koko reitin kattavalla alueella, joka puolestaan tietää todella vaikeaa kilpailusäätä.


- Näyttää siltä, että moneen vuoteen Päitsiä ei ole ajettu näin raskaassa kelissä, miltä tuleva viikonloppu näyttää, arvioi ratamestari Pertti Kärhä.
- Kärkikuljettajat selvittävät reitin varmaankin ilman suurempia ongelmia, mutta suurimmalle osalle kuljettajia tästä tulee selviytymistaistelu. Ainakin näillä näkymin on tulossa todella haastava kilpailu, Kärhä arvioi.


Varsinkin lauantai-iltapäivällä ajettavat kaksi pitkää moottorikoetta tulevat vaatimaan oman veronsa, sekä Jämsänkosken seutuvilla ajettava MK 15 Haapajoki että Padasjoella ajettava MK 18 Auttoinen ovat molemmat 22 kilometriä pitkiä. Ongelmat tosin ovat huomattavasti pienempiä jos sääennusteesta poiketen viikonloppuna sää pysyy pakkasen puolella.


Mattila loukkaantui Erinomaisesti kauden aloittanut Tuusulan Moottorikerhoa edustava Jari Mattila on joutunut perumaan osallistumisensa Päijänne ajoon keskiviikkona harjoituksissa sattuneen onnettomuuden takia. Kilpailun ennakkosuosikkeihin kuuluneelta Mattilalta katkesi kylkiluita ja näin sekä SM-sarjassa että Puolassa voittojakin napannut kuljettaja ei pysty osallistumaan kilpailuun. Kisan kärjessä tullaan näkemään tuttuja nimiä, viimevuoden voittaja Heikki Timonen saa kovan haastajan MM-sarja tasolta kun Petteri


Silvan lähtee jälleen tavoittelemaan Päitsin voittoa yhdessä Marko Laaksosen, Janne Suomisen, Jani Laaksosen ja Pentti Nurmisen kanssa. Ensimmäisistä erikoiskokeista taistelu kärkipaikasta tulee olemaan sekuntitaistelua, onhan Päitsissä kunnian lisäksi jaossa 1,5 -kertaiset Sm-pisteet.


Tänä vuonna Päijänteen ympäriajossa moottorikokeita on 27 ja kokonaismitta 913 kilometriä, josta 236,5 km on pikataipaletta. Ensimmäinen kilpailija saapuu maaliin sunnuntaina hieman kello kahden jälkeen.


Bajahill seuraa kilpailua joka päivä. Bajahillin toimittajien ottamia kuvia kilpailusta löytyy osoitteesta http://www.urheilukuvat.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti