keskiviikko 29. maaliskuuta 2006

Salmiselle kolmas voitto GNCC-sarjassa

(Tiedote)26.3.2006 Morganton, Pohjois-Carolina, USA Enduron ja GNCC:n mestari Juha Salminen otti kauden kolmannen perättäisen voittonsa USA:n GNCC sarjassa sunnuntaina ajetussa osakilpailussa. Päivän toinen oli Charles Mullins. Salminen johtaa sarjaa 30 pisteellä. Toisena on Australian Glenn Kearney. Salmisen kauden avaus on ollut yhtä juhlaa, kun kaikki tuntuu onnistuvan. Kauden kaikki kolme osakilpailua voittanut Salminen on syystäkin tyytyväinen.

- Nyt muut seuraavat tekemisiäni todella tarkasti. Ensimmäisissä kilpailuissa valitsin lähtöpaikan ulkokurvin puolelta. Täällä päätin ottaa lähdön lähempänä sisäkurvia, jolloin kaikki muut halusivat lähteä ulkokurvin puolelta. Valintani meni jälleen kerran nappiin, kertoo tyytyväinen Salminen, joka singahti kärkeen heti lähtömerkin saatuaan.

Heti ensimmäiseen kurviin mentiin Salmisen johtaessa, eikä johtoasema ollut uhattuna missään vaiheessa kilpailua. Salmisen perässä roikkui vuoroin sarjan viisinkertainen voittaja Rodney Smith ja vuoroin sarjassa toisena oleva Glenn Kearney.

Kilpailussa ajettiin seitsemän kierrosta ja se kesti hieman vajaat kolme tuntia. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johtoa oli 10 sekuntia ja maaliin Salminen saapui reilusti ennen toiseksi ajanutta Mullinsia.

- Kokonaisuudessaan hyvä kilpailu minulle. Emme jättäneet mitään sattuman varaan ja niinpä tankkasimme kisan aikana kolmesti, muiden tyytyessä kahteen kertaan. Reitti oli aika rankka ja pattinen, sillä alkuviikosta täällä satoi runsaasti. Reitti parani koko ajan kilpailun vanhetessa. Yleisölle oli rakennettu muutamia hyviä katselupaikkoja joenuomaan, johon kului todella syvä kuraspoori. Siinä saatiin yleisön iloksi kunnon mutakylpy. Sää oli varsin kylmä ja se vähän haittasi ajoa.

- 30 pisteen johto on ihan mukava, mutta kausi on vasta alullaan. Eteenpäin mennään kisa kerrallaan. Seuraava osakilpailu on Etelä-Carolinessa kahden viikon kulutta ja sitä ennen on jälleen harjoiteltava.

GNCC sarjassa ajetaan 13 osakilpailua, joista kolme on nyt ajettu. Sarja päättyy lokakuussa. Osakilpailun voittaja saa 30 pistettä, toinen 25 ja kolmas 21 pistettä. Kaikki osakilpailut lasketaan mukaan lopputulokseen

Lisätietoja
Juha Salminen http://www.juhasalminen.net

 EPÄVIRALLISET TULOKSET 
Osakilpailu  3/ 13   26.3.2006 3.NC
Yleiskilpailu 
1  Juha Salminen, Finland, KTM
2  Charles Mullins, Hamilton OH, Yamaha
3  Glenn Kearney, Australia, Suzuki
4  Michael Lafferty, Millville NJ, KTM
5  Robbie Jenks, New Straitsville OH, KTM
6  Fred Andrews, Salem  OH, Kawasaki
7  Rodney Smith, CA, Suzuki
8  Barry Hawk Jr, Smithfield  PA, Yamaha
PISTETILANNE 
Yleiskilpailun pistetilanne

1Juha SalminenFinlandKTM90
2Glenn KearneyAustraliaSuzuki60
3Michael LaffertyMillville NJKTM60
4Charles MullinsHamilton OHYamaha50
5Fred AndrewsSalem OHKawasaki46

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti