perjantai 3. maaliskuuta 2006

Supersport MM - Lauslehto Hondan tehtaan tuella MM-jahtiin

(Tiedote)


Mika Kallion j älkeen selvästi kuumin suomalaisnimi ratamoottoripyöräilyssä, 22-vuotias Tatu Lauslehto, avaa kilpailukautensa Supersport-luokan MM-sarjassa lauantaina.

Euroopan mestaruuden ja vakuuttavan MM-tulokaskauden jälkeen järvenpääläinen Lauslehto siirtyi täksi kaudeksi Hondan tehtaan virallisesti tukemaan Stiggy Motorsport -talliin.

-Tavoitteeni on olla tiimikavereita nopeampi. Jos siihen pystyn, on mahdollisuudet viiden joukkoon MM-sarjassa, arvioi viime vuonna loppupisteissä kymmenenneksi ajanut Lauslehto.

GP-kuskit tallikavereina
Lauslehdon tiimikaverit pohjoismaisessa Stiggy Motorsport -tallissa ovat kovaa luokkaa. Tiimipäällikkönäkin toimiva Johan Stigefelt Ruotsista ajoi useita vuosia GP-sarjaa 250- ja 500-kuutioisten luokissa. Tiimin tanskalaiskuski Robbin Harms puolestaan on mitellyt 125-kuutioisten GP-taistoissa.

-Stigefelt on erittäin rento kaveri, ei yhtään tiimipäällikön oloinen. Meillä on lisäksi aika samantyylinen ajotapa, joten pyörän säätöjä tulee varmasti vertailua, viime kaudella ilman tallikavereita ajanut Lauslehto suunnittelee.

-Harms sen sijaan on pienempi kooltaan ja hänellä on hieman erilainen ajotyyli. Molemmat sijoittuivat Lauslehdon taakse viime vuoden MM-sarjassa. Lauslehto oli kymmenes, Stigefelt yhdestoista ja Harms ynnättiin loppupisteissä sijalle 13.

Testittä avauskisaan
Alkavaan kauteen valmistautumista helpottaa Lauslehdon mukaan viimevuotiset kokemukset.
-Nyt tunnen radat ja muutenkin kaikki MM-sarjaan liittyvät kuviot ovat aika hyvin selvillä, 22-vuotias järvenpääläinen arvioi.

Ajotuntumaa jääradalla ylläpitänyt Lauslehto lähtee avauskisaan varovaisin odotuksin, sillä tiimi ei ole ehtinyt testaamaan uusia pyöriä. Syynä tähän oli myöhästyneet osatoimitukset.
-Avauskisa täytyy ottaa vähän eri asenteella, koska vielä ei olla päästy ajamaan metriäkään. Tietysti pisteille ja kymmenenkin joukkoon on tarkoitus, mutta hölmöilyyn ei ole varaa.

Qatarissa, Lohailin radalla ajettava avauskisa käydään poikkeuksellisesti jo lauantaina. Aika-ajot kaasutellaan torstaina ja perjantaina. 13 osakilpailua käsittävä MM-sarja päättyy lokakuussa Etelä-Afrikan osakilpailuun. Urheilukanava ja Eurosport televisioivat kaikki osakilpailut.

Supersport-luokan MM-osakilpailut 2006
25.02. Qatar, Doha/Losail
05.03. Australia, Phillip Island
23.04. Espanja, Valencia
07.05. Italia, Monza
28.05. Iso-Britannia, Silverstone
25.06. San Marino, Misano
23.07. Tsekki, Brno
06.08. Iso-Britannia, Brands Hatch
03.09. Hollanti, Assen
10.09. Saksa, Lausitzring
01.10. Italia, Imola
08.10. Ranska, Magny-Cours
22.10. Etelä-Afrikka, rata julkistetaan myöhemmin (yhteensä 13 osakilpailua)Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokka
Supersport -luokan MM-sarjassa kilpureiden tulee perustua katupyöriin, toisin kuin MotoGP -sarjan prototyyppipyörien. Pyöriä saa virittää vain rajoitetusti. Kansainvälisesti ratamoottoripyöräilyn Supersport -luokka on eräs seuratuimmista moottoriurheilusarjoista. TV-katsojia Supersport-sarja kerää noin 180 miljoonaa osakilpailua kohden. Urheilukanava ja Eurosport televisioivat kaikki osakilpailut.


Tatu Lauslehto
kotipaikka: Järvenpää
syntynyt: 19.10.1983 (22-vuotias)
harrastukset: jäärata, kuntosali, lenkkeily
saavutukset:
2005: Supersport -luokan MM 10.
2004: Supersport -luokan Euroopan mestari
2003: 250-kuutioisten SM 2. ja EM 8.
2002: 250-kuutioisten Suomen mestari
2001: 125-kuutioisten Suomen mestari ja PM 2.
pyörä: Honda CBR 600 RR
team: Stiggy MotorsportStiggy Motorsport
Yksi kolmesta Hondan tehtaan tukemasta Supersport-luokan tallista kaudella 2006 -kotipaikka Anderstorp, Ruotsi -tallipäällikkö Johan Stigefelt -kuljettajat Tatu Lauslehto (Suomi), Johan Stigefelt (Ruotsi), Robbin Harms (Tanska)Lisätietoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti