tiistai 28. maaliskuuta 2006

Kari Tiainen kilpailee Espanjassa

(Tiedote)


Enduron seitsenkertaisella Maailmanmestarilla, Kari Tiainen, on jälleen täysillä mukana endurossa. Tällä kertaa kilpailijana. Tiainen ajaa seitsemästä osakilpailusta koostuvan Espanjan mestaruussarjan, joka käynnistyi maaliskuun alussa Sitgesissä lähellä Barcelonaa.

- Ehkä se on tuo ikuinen kilpailuvietti, joka vetää mukaan kisaan. Samalla saan tietysti hyvän mahdollisuuden markkinoida Malagan seudulle suunniteltuja endurosafareja ja kouluja. Olen aina pitänyt Espanjassa ajamisesta, joten ei sitä kovin kauaa tarvinnut harkita, toteaa Tiainen.

Hän lähtee kilpailuun paikallisen kauppiaan tukemana. Tiainen ajoi Enduro 3 -luokan voittoon 5.3. Espanjassa ajetussa ensimmäisessä Espanjanmestaruusosakilpailussa.

Yleiskilpailussa hän sijoittui kolmanneksi. Yleiskilpailun nopein oli nuorten maailmanmestari Cristobal Guerrero ja toinen maailmanmestari Ivan Cervantes Tiainen oli voitostaan iloisen yllättynyt, sillä vauhti riitti heti kilpailun alusta kärkitaistoon.

- Kaaduin rantahietikolle tehdyllä erikoiskokeella vauhdikkaasti. Siinä meni ainakin 10 sekuntia. Seuraavalla ek:lla pyörä löi pakoputkesta pitkää lieskaa ja pelästyin kisan jäävän siihen. Sain pyörän kuitenkin käyntiin ja jäin pohja ajasta vain 12 sekuntia. Toisella kierroksella Tiainen hieman rauhoitti ajoaan säästääkseen pyörää.

- Se taisi kuitenkin olla vähän turhaa. Mutta oli todella hienoa nähdä, että pystyn jäähdyttelijänä ja hyvin kevyellä harjoittelulla haastamaan lajin mestarit. Tiainen lähti Espanjanmestaruussarjaan mittaamaan nykykuntoaan.

- Lähdin sarjaan enemmänkin nautiskelemaan, kuin tiukkaan mestaruustaisteluun. Nyt on kuitenkin pakko asettaa tavoitteeksi mestaruus. Tiainen toimi KTM - tehdastiimin tallipäällikkönä aina viimevuoden loppuun asti. Tehdas järjesteli kilpatallinsa uudelleen ja Tiaiselle tarjottiin uusia haasteita. Kilpailemisen lisäksi hän tulee järjestämään endurosafareita, kilpailumatkoja ja koulutusta yhteistyössä KTM tehtaan kanssa.

Kesällä Tiainen tekee yhteistyötä Riihimäkeläisen MotoJysky -yrityksen kanssa. Niinpä hänet tullaan näkemään niin Lopen kuin Saariselänkin enduropoluilla. Talvet Tiainen viettää Etelä-Espanjassa, jossa hän on jo vuosia harjoitellut. Nyt hän tulee tarjoamaan samaa mahdollisuutta nuorille tulevaisuuden lupauksille.

- Harri Kullas kävi tällä kokeilemassa ja oli kokemukseensa erittäin tyytyväinen. Seuraava osakilpailu ajetaan huhtikuun alussa

Lisätietoja
Kari Tiainen http://www.karitiainen.com

Yleiskilpailu:
1.Guerrero,Cristoba28'43.50
2.Cervantes, Ivan+05.66
3.Tiainen Kari+29.98
4.Vilanova, Arnau+39.69
5.Mena, Oriol+41.93
6.Agra, Xacob+45.98
7.Puigdemont, Xavier+52.01
8.Llobet, Daniel+1:15.33
9.Jou, Joan+1:17.00
10.Puigdemont, Marc+1:17.00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti