keskiviikko 7. helmikuuta 2007

Ajo Motorsport esitteli uudet nuorisoprojektinsa


07.02.2007 (Teksti JanneTervola, Kuvat Ajo Motorsport)

Ajo Motorsport esitteli moottoripyörämessuilla kaudelle 2007 käynnistettävän, uuden suomalaisen ratamoottoripyöräilyn valmennusprojektinsa. Ajo Motorsport Junior Project -valmennusprojektin tarkoituksena on tehdä valikoiduista nuorista ratamoottoripyöräilyn ammattilaisia.
Valmennusohjelmaan valitut kuljettajat esiteltiin torstaina.
Junior Project -kuljettajat kaudella 2007 ovat Patrik Hvitfelt, Erno Kostamo ja Teemu Mattila. Tulevalla kaudella Junior Project -valmennusohjelman kuljettajat kilpailevat Espanjan CEV-sarjassa sekä muissa valikoiduissa kilpailuissa.

Ajamaan vuokrapyörällä
Messuilla esiteltiin myös uusi kotimainen ratamoottoripyöräilyn nuorisotyöprojektiin liittyvä Ajo Motorsport MiniGP Academy ajokoulu ja kilpasarja. MiniGP Academy on 10 - 14 -vuotiaille suunnattu projekti, jonka tarkoituksena on laskea ratamoottoripyöräilyn aloituskynnystä.
MiniGP Academy on ajo- ja urheilukoulutyyppinen kilpailusarja. Sarjaan valitaan hakemusten perusteella korkeintaan 18 nuorta.Sarja laskee moottoripyöräurheilun aloittamiskynnystä harrastuksena, sillä kuljetuskalustoa, mekaanikkoja, varaosia ei tarvitse hankkia itse - ne kuuluvat sarjan osallistumismaksuun.
Sarjan pyörät ovat keskenään identtisiä ja pyörät tarkistetaan ennen jokaista tapahtumaa. Tasaväkisyys varmistetaan siten, että pyörät arvotaan tapahtumakohtaisesti kuljettajien kesken ennen jokaista tapahtumaa.
Aki Ajo uskoo, että MiniGP Academy luo pohjaa suomalaiselle ratamoottoripyöräilylle ja tulevaisuuden tähdille keskittymällä olennaisimpaan eli ajo-opetukseen ja hauskaan yhdessäoloon.
Ajo Motorsport tuo sarjaan valituille kuljettajille tapahtumapaikalle valmiiksi huolletun, Honda NSF100 -kaluston.
Kaudella 2007 MiniGP Academy käsittää yhteensä seitsemän erillistä, 1 - 2 päiväistä tapahtumaa.
Tapahtumista kolme järjestetään ratamoottoripyöräilyn SM-kilpailujen yhteydessä, ja kaksi minimoto-cup kilpailujen yhteydessä.
Sarjan hakuaika on jo alkanut ja kuljettajien valinnat tehdään maaliskuussa 2007.
Osallistumismaksu 4 200 euroa. Se sisältää kaluston käyttöoikeuden lisäksi pyörän ylläpidon, ajovarusteet, osallistumis- ja ilmoittautumismaksut, mekaanikon palvelut, renkaat ja varaosat. Sarjaan osallistuminen ei vaadi teknistä osaamista nuorten vanhemmilta. Ajo Motorsport huolehtii kaluston ja varusteiden ylläpidosta sekä kuljettamisesta tapahtumapaikoille.

- Lisätietoja MiniGP Academysta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti