torstai 1. helmikuuta 2007

Moottoripyörämessut avaa ovensa perjantaina


01.02.2007 (Janne Tervola, Kuvat TiMu)

Helsingin Messukeskus avaa ovensa moottoripyöräilyn harrastajille perjantaina 2.2. kello 10. Pohjoismaiden suurin näyttely keräsi viime vuonna kävijöitä yli 67 000. Järjestyksessä 38. kerran järjestettävässä näyttelyssä on 168 näytteilleasettajaa.

Hinnat laskevat
Suuri osa moottoripyörämaahantuojista on tarkistanut uusien pyörien hintatasoa. Suomalainen verotus on pitänyt moottoripyörien hankintahinnat korkeana eurooppalaiseen hintatasoon nähden. 

Korkea hintataso on lisännyt uusien pyörien rinnakkaistuontia. Joidenkin pyörämallien kohdalla hintojen ero on ollut useita tuhansia euroja. Kauppiaiden on ollut pakko alentaa hintoja.
Suomalasten pyörien korkeaa hintatasoa ei voi kokonaan selittää verotuksella. Jos kahden samankokoisen, mutta erimerkkisen pyörän hintaero on Saksassa 1000 euroa, ei hintaero Suomessa voi olla kuutta tuhatta. Erotuksen pitäisi olla korkeintaan autoveron ja arvonlisäveron erotusten suuruinen. Osa maahantuojista on tinkinyt katteesta, mikä todennäköisesti johtaa suurempiin myyntimääriin.
– Autoveron muutospaineista puhuttaessa on hyvä muistaa, että moottoripyörävero on vastaavanlaisen muutostarpeen alla, huomauttaa Konekesko Oy Yamaha Motorin tuoteryhmäjohtaja Pertti Niinivaara.


Messukeskuksen neljässä loppuunmyydyssä hallissa esitellään moottoripyöriä, mopoja, maastoajoneuvoja ja ajovarusteita

Lauantaina Elämyshallin Areenalla nähdään haastattelussa maamme menestyksekkäimpiin ratamoottoripyöräilijöihin lukeutuva Mika Kallio. Samassa hallissa estetiikkaa ja kädentaitoja esittelevät rakennettujen moottoripyörien alueet Kopteri Chopper & Custom Jamboree ja Bomber Hell. 

Ensimmäisestä löytyy chopper, custom, cafe racer -tyylisuuntia edustavien rakentelijoiden luomuksia. Jälkimmäinen sisältää sporttisempia streetfighter-pyöriä, joista yksi mielenkiintoisimmista on maailman nopein kaksisylinterinen KTM Nitro Duke.

Hallissa 3 on OFFROADPro-alue sekä Matkailukortteli. Offroad-lajeja esittelevällä OFFROADPro-alueella on alan yrityksiä sekä yli 100 metrin mittainen hiekkarata, jolla ajetaan messuviikonlopun aikana kahdeksan MiniMX-lähtöä. Lähdöissä kisaa maamme menestyneimpiä enduro- ja motocrosskuskeja. Sunnuntain erioisvieras alueella on motocrossin kymmenkertainen maailmanmestari Stefan Everts.

Samasta Hallista 3 löytyy myös veteraanimoottoripyörien näyttely, josta löytyy parikymmentä 1930-1970 -luvun kisakäytössä ollutta Road Racing -pyörää.

Tietoa matkailusta ja naisten prätkäharrastuksesta
Matkailukorttelista saa vinkkejä moottoripyörämatkailuun, mm. reitti- ja majoitusneuvontaa sekä tietoa moottoripyörämatkoista, pyörien vuokrauksesta, laivamatkoista, navigaattoreista ja matkailutarvikkeista. Matkailuaiheisia tietoiskuja järjestää kolmesti päivässä 35-vuotisjuhlavuotta viettävä moottoripyöräkerho Touring Finlandia MK.

Jo viidennes maamme aktiivimotoristeista on naisia. Moottoripyöräharrastus asettaa pienikokoisille ja kevyille naiskuskeille haasteita muun muassa sopivan pyöräkoon tai ajovarusteiden kuten kenkien valinnassa. Messuoppaaseen on koottu lähes kaikki tuotteet ja palvelut joita näyttely tarjoaa naispuolisille motoristeille. Messuilla naisvieraita opastaa Ala-Galleriassa NiceNurkka, infopiste, josta voi kysellä vinkkejä harrastuksen aloittamiseen, sopivien tuotteiden valintaan ja reitin oikealle osastolle. NiceNurkkaa emännöi Suomen suurin vain naisille suunnattu moottoripyöräklubi Ladies’ Bike Club – WIMA Finland ry.

Rokki- ja prätkäkansan bileiden tähtenä Hanoi Rocks
Iltabileet eli MP Night 07 järjestetään paikan päällä Messukeskuksessa lauantain 3.2. messupäivän perään. Stagelle nousevat illan aikana The Flaming Sideburns,Hanoi RocksSixgun Republic suoraan New Yorkista sekä kaksi muuta ammattibändiä.
MP Nightin lavaisäntinä toimivat Radio Rockin radioäänet Heikelä ja Linnanahde. Vahvasti musiikkipitoisen ja rockhenkisen ohjelman lomassa nähdään kokoontumisajoihin oleellisena osana kuuluvia kilpailuja, joihin yleisö saa osallistua. Rock-konserttialueen lisäksi n. 7 000 m²:n festarialueelta löytyy hulppea ruokailu- ja anniskelualue.

MP 07 Moottoripyöränäyttely
Helsingin Messukeskus 2.-4.2.2007 

Avoinna:
Ensi-ilta to 1.2. klo 18 – 21 (kutsuvieraat ja median edustajat)
pe 2.2. klo 10 - 20
la 3.2. klo 9 - 18
su 4.2. klo 10 - 17
Paikka: Helsingin Messukeskus, Messuaukio 1, 00520, Helsinki
Pääsymaksu 12 €, opiskelijat, eläkeläiset ja lapset (7-15 v.) 8 €
Järjestäjä: Suomen Messut

MP Night 07
Helsingin Messukeskus, Hallit 4 ja 5, la 3.2.2007 klo 18-02
Liput ennakkoon Lippupalvelusta 20€, ovelta 25€.
Järjestäjä: LEQ Oy
Lisätiedot: Leo Laurell, gsm 0405 422 620

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti