torstai 19. huhtikuuta 2007

RR MM-sarja jatkuu Istanbulissa

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa päästään jälleen tositoimiin lähes neljän viikon tauon jälkeen, kun kauden kolmas osakilpailu ajetaan viikonvaihteessa Istanbul Parkin nopealla radalla Turkissa. 
MM-sarja suomalaistallilla Ajo Motorsportilla ja sen kuljettajilla, itävaltalaisella Michael Ransederillä ja romanialaisella Robert Muresanilla on edessään taas uudet haasteet Istanbulissa. 
- Istanbul poikkeaa luonteeltaan kauden kahdesta ensimmäisestä kisasta Qatarin Losailissa ja Espanjan Jerezissä. Pyörältä vaaditaan jälleen aikalailla erilaista balanssia, korostaa tallipäällikkö Aki Ajo, joka pitää Turkin GP:n modernista näyttämöstä. 
- Pidän radasta ja sen luonteesta. Se on ensinnäkin hirmunopea rata. Istanbulista löytyy myös paljon nopeita kurveja, joihin ajetaan silti varsin aggressiivisesti ja mennään pitkään kallellaan. Pyörältä vaaditaan täällä myös paljon voimaa ajettaessa ylämäkiä isolla vaihteella. 
Derbin tehdaskalustolla 125-kuutioisten luokan MM-sarjaa kiertävä Ajo Motorsport on saanut Istanbuliin muutamia uusia moottorinosia, joita päästään testaamaan perjantain vapaissa harjoituksissa ja edelleen iltapäivän ensimmäisissä aika-ajoissa. 
- Moottorissa on käytössä Istanbulissa muun muassa uusi kaasutin. Lisäksi kokeilemme erilaista ja tällä radalle istuvampaa takajousitusta, kertoo Ajo. 
Kalustoltaan ja kuljettajiltaan uusiutuneen Ajon tiimin alkukausi on kulkenut lupauksia antavasti. Ranseder, 21, on MM-sarjassa sijalla 11 ajettuaan pisteille sekä Qatarissa ja Espanjassa. 
Ensimmäistä täysipainoista MM-kauttaan kilpailevan 16-vuotiaan Muresanin pistetili on yhä avaamatta, mutta nuorukaisen 18. sija ja muutenkin ehjä kisaviikonvaihde Jerezissä oli tallipäällikön mieleen. 
- Potentiaalia löytyy. Katostaan nyt, ovatko Jerezin opit pysyneet Muresanin muistissa. 
Suomalaistiimin molemmilla kuljettajilla on jo kokemusta Istanbulin radasta, jossa Muresan ajoi viime kaudella niin sanotun villin kortin voimin. 
- Molemmilla on myös kova hinku päästä takaisin radalle pitkän tauon jälkeen. Ransderin kausi on kulkenut tähän mennessä nousujohteisesti, joten uskallamme odottaa häneltä myös koko ajan parempaa, toteaa Aki Ajo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti