torstai 12. huhtikuuta 2007

Invalidiliitto kampanjoi turvallisen pyöräilyn puolesta

12.04.2007 (Janne)


Invalidiliiton jokavuotinen pyöräkampanja käynnistyy taas. Länkkärihenkinen, Vain muutaman sekunnin tähden -niminen kampanja kertoo polkupyöräileville lapsille liikennesäännöistä ja kypärän käytön tärkeydestä. Moottoripyöräilyn osalta kampanjaa viedään eteenpäin yhteistyössä Mika Kallion ja vakuutusyhtiö Pohjolan kanssa.

Sekä pyöräily- että moottoripyöräilyonnettomuudet vievät vuosittain monen harrastajan hengen ja johtavat lukuisiin vammautumisiin. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuonna 2006 sattui 25 kuolemaan johtanutta polkupyöräonnettomuutta ja 24 kuolemaan johtanutta moottoripyöräonnettomuutta. Loukkaantumisia sattui tuhansia.

Polku- ja moottoripyöräonnettomuuksia voitaisiin estää ajamalla tilanteeseen sopivalla nopeudella ja näkymällä hyvin liikenteessä. Pyöräilyn osalta onnettomuuksia voitaisiin vähentää reilusti käyttämällä pyöräilykypärää. Moottoripyöräilyssä Invalidiliitto haluaa mm. korostaa oman ajokokemuksen kannalta sopivan kokoisen pyörän hankkimista.

Kampanjalle on avattu omat verkkosivut osoitteessa www.muutamasekunti.fi. Sivuilta löytyy esimerkiksi tietoa onnettomuuksista, ajovinkkejä ja leikkimielisiä testejä. Sivujen kautta voi myös ostaa erilaisia turvatuotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti