maanantai 11. kesäkuuta 2007

Katalonian GP - Ranseder kiri kymmenenneksi

11.06.2007 (Tiedote)

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan suomalaistallin Ajo Motorsportin Derbi-kuljettaja Michael Ranseder ajaa varmasti pisteille kisasta toiseen.
Ransederin taistelu toi hänelle kymmenennen sijan 125-kuutioisten Sunuuntaina ajetussa Barcelonan osakilpailussa Montmelon radalla. Hänen sijoituksensa on seitsemän osakilpailun jälkeen sama myös MM-sarjassa.
Ransederin, 21, kisa noudatteli tuttua linjaa. Vaisua lähtöä seurasi kova kiri, jolloin itävaltalainen ajoi kärkeäkin kovempia kierrosaikoja. Maaliin kisan yllätysvoittaja, kaksi edellistä kautta Ajon tiimissä kilpaillut KTM:n Tomoyoshi Koyama ehti 17 sekuntia ennen Ransederia.
- Käytin kytkintä vähän liikaa startissa, enkä päässyt riittävän terävästi liikkeelle, totesi tiukkaa kisaa sijoista 7-10 käynyt Ranseder.
Startteihin edelleen kohennusta kaipaava Ranseder hävisi Aprilia-pyörille ajaville Stefan Bradlille ja Joan Olivelle ainoastaan 0,003 sekä 0,012  sekuntia. Seitsemänneksi Aprilialla kaasutellut Joan Olivekin oli vain vajaan kymmenyksen itävaltalaista kiireisempi.
- Pyöräni oli tänään täydellinen, kehaisi Ranseder.
Tallipäällikkö Aki Ajo oli myös tyytyväinen Ransederin suoritukseen, vaikka koko kauden itävaltalaista vaivanneet starttiongelmat saivatkin jatkoa.
- Michi ajoi jälleen MM-pisteille tehden todella kovan nousun kärykymmenikköön.
Ranseder putosi Katalonian GP:n avauskierroksella sijalle 21, mutta Ajo Motorsportin toiselle kuljettajalle, romanialaiselle Robert Muresanille, 16, startti oli vieläkin takkuisempi. Muresan tipahti 23 lähtöruudusta hetkessä koko 33 kuljettajan letkan hännille.
- Muresan ei päässyt kunnolla liikkeelle lähtöruudustaan, mikä merkitsi hänelle vaikeaa kisaa. Tutkimme nyt tarkoin dataa ja aloitamme valmistautumisen jo seuraavaan kisaan, kertoi Ajo.
MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan juhannuksena Donington Parkin radalla Englannissa.