maanantai 3. syyskuuta 2007

Laaksonen vesikelin ykkönen


03.09.2007 (Teksti ja kuvat: Marko Vihriä)

Enduron SM-sarjan kolmanneksi viimeinen osakilpailu ajettiin 2.9. Sipoossa. Päivän kovinta kyytiä piti yllä nelitahtiluokan Jani Laaksonen, joka otti samalla kauden ensimmäisen SM-voittonsa. Laaksonen oli suhteellisen selvä ykkönen mutaisella ja liukkaalla reitillä. Tuusulan Moottorikerhon Laaksonen oli ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen sijalla kuusi, mutta mies paransi nopeasti vauhtiaan ja kellotti neljännellä pätkällä pohja-ajan. Enempää ykköstiloja Laaksoselle ei
kirjattu, mutta miehen tasaisuus riitti silti lähes kahdenkymmenen sekunnin marginaalilla voittoon. Aika ajoin kaatosateessakin käydyssä kilpailussa ajettiin kahteen kertaan neljä erikoiskoetta, joiden lisäksi extreme-osuus kierrettiin vielä kertaalleen.
- Erikoiskokeet menivät alusta lähtien hyvin ja päivän ainoa virhe tuli toisella kierroksella, jolla kaaduin kerran. Viimeisen pätkän jälkeen huomasin, että voitto tuli lopulta helposti, tyytyväinen Laaksonen kertasi.
- Ainakin tänään tuntui tämä keli sopivan minulle. Juurakot ja kivikot näyttivät kaivautuvan aika syviksi. Oli hyvä päivä, pyörä pelasi hienosti ja ajoni kulki.
Yleiskilpailun toiseksi ajoi järjestävän kerhon Simon Wiik, joka kirjasi saldokseen peräti kolme nopeinta aikaa viimeiseltä neljältä erikoiskokeelta. Petri Pohjamo ylsi kolmanneksi, vaikkei Hämeenlinnan miehelle pohja-aikoja tullutkaan.
- En tiedä, oliko kotimaisemista hyötyä, koska keli oli tällainen Mutta ajollisesti minulla ei ollut mitään ongelmia, vaikka kerran sammutinkin pyörän. Alussa kädet vähän puutuivat, mutta toisella kierroksella meni jo paljon paremmin, Wiik summasi päivänsä.
- Täällä oli tänään todella hyvät erikoiskokeet. Kelillehän ei kukaan voinut mitään. Olen todella tyytyväinen ajooni ja sijoitukseeni.
Maaliskuussa leikattu ristiside vaivaa edelleen enkä uskalla laittaa jalkaa ajon aikana maahan, kertoi puolestaan Pohjamo.
Sipoossa palkinnot jakoi kansanedustaja Leena Harkimo, jonka mielestä myös moottoripyöräily sopii kaupunkikuvaan. Sipoon Moottorikerhon SM-enduron yksi erikoiskoe ajettiin aivan Nikkilän keskustassa koulun vieressä.
- On hienoa, että täällä Sipoossa on paljon erilaisia tapahtumia ja että ollaan aktiivisia. Liikuntaa tarvitaan ja huippu-urheilulla on ehdottomasti paikkansa. Hyötyliikuntaa ja huippu-urheilua ei pidä asettaa vastakkain, vaan kumpaakin tarvitaan. Minulle moottoriurheilu on aina ollut lähellä sydäntä ja olen ollut muun muassa Juuso Pykälistön kartanlukijana SM-rallissa.

Tulokset (yleiskilpailu):
Yleiskilpailu:
1. Jani Laaksonen
2. Simon Wiik
3. Petri Pohjamo
4. Petteri Silvan
5. Jari Pulkkinen

SM 4t:
1. Jani Laaksonen
2. Simon Wiik
3. Petri Pohjamo

SMy:
1. Oskari Kantonen
2. Riku Nikander
3. Heikki Timonen

SMa:
1. Jari Pulkkinen
2. Leif Holm
3. Niki Ahola

SM-pistetilanne löytyy osoitteesta: http://www.fin-enduro.com/tilanne.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti