sunnuntai 16. syyskuuta 2007

Päivärinnnalle ja Karttialalle MM-hopeaa

Pekka Päivärinta ja Timo Karttiala ajoivat sunnuntaina Ranskan Le Mansissa ratamoottoripyörien sivuvaunuluokan viimeisessä MM-osakilpailussa kolmansiksi. Suomalaiset ottivat päättyneellä kaudella viime vuoden tapaan MM-hopeaa.
Kilpailun voittoon ajoivat Englannin Tim Reeves ja Patrick Farrance, jotka ottivat luokan maailmanmestaruuden nimiinsä toistamiseen. Reeves/Farrance keräsi kauden aikana 235 mm-pistettä. Päivärinnan ja Karttialan pistesaalis oli 180 ja pronssille yltäneiden Itävallan Schlosserin ja Hännin 145 pistettä.
Le Mansissa suomalaiset saivat kohtuullisen lähdön neljännestä ruudusta. Kilpailu keskeytettiin kuitenkin jo kahden ajetun kierroksen jälkeen, kun villillä kortilla kisaan päässeet kolaroivat ja yksi pyörä kaatui katolleen keskelle rataa.
- Uusintastarttiin saimme hyvän lähdön ja pääsimme Reevesin imuun.
Kun viisi kierrosta kisaa oli ajamatta. oli joku laskenut öljyä radalle ja me ajauduimme siihen lähtösuoralle tultaessa. Siinä vaiheessa Bischallin veljekset pääsivät meistä ohi. Loppu kilpailu ajettiin sitten peräkanaa, Timo Karttiala kertoi. Suomalaiskaksikolle Le Mansin rata oli uusi kokemus eikä sen kanssa päästy oikein sinuiksi viikonlopun aikana.