torstai 27. syyskuuta 2007

Suomi puolustaa Chilessä enduron MM-joukkuekultaa

Suomen Moottoriliitto on valinnut miesten ja nuorten joukkueet 12.-17. marraskuuta Chilen La Serenassa ajettavaan enduromoottoripyöräilyn kuuden päivän mittaiseen MM-joukkuekisaan. 
Viime vuonna Uudessa-Seelannissa ylivoimaisesti voitettua miesten maailmanmestaruutta puolustavat enduro 1-luokassa ajavat Juha Salminen, Jari Mattila ja Eero Remes, 2-luokan kuljettaja Petri Pohjamo, sekä 3-luokassa kilpailevat Marko Tarkkala ja Valtteri Salonen. 
Suomen nuorten joukkueen Chilen Sixillä muodostavat  enduro 1-luokan kuljettajat Olli Turma, Roni Nikander, Antti Hellsten ja 2-luokassa ajava Patrick Wikman. 

Arolta jää Sixi väliin polvileikkauksen takia 
Uuden-Seelannin Lake Taupossa vuosi sitten mestaruutta juhlinut miesten maajoukkue on kokenut kaksi merkittävää muutosta, kun enduro 2-luokan MM-sarjassa uransa ensimmäisen henkilökohtaisen mestaruuden syyskuun puolivälissä voittanut Mika Ahola ja saman luokan hopeamitalisti Samuli Aro jäävät pois Chilestä. 
- Ahola on ilmoittanut jo hyvissä ajoin ajavansa silloin hallienduroa Las Vegasissa. Arolla on puolestaan edessään polvileikkaus, kertoo Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen. 
Aro loukkasi polvensa kauden toiseksi viimeisessä MM-osakilpailussa Slovakian Krompachyssa. 
- Polvesta on lohjennut kierukka ja eturistiside on revennyt, joten leikkaus on väistämätön. Leikkauksen ajankohta on vielä avoin, mutta selviö on, että minun pitää jättää Sixi väliin, jos aion ajaa ensi kaudella täysipainoisesti kilpaa, painottaa Aro. 
Aron tilalle miesten joukkueeseen on nostettu motocrossin MM-sarjassa menneellä kaudella aina tilaisuuden tullen vieraillut Eero Remes. Hänen lisäkseen myös Salonen lukeutuu joukkueen uusiin nimiin viime vuoteen verrattuna. 
Remeksen piti ajaa alkuperäisen suunnitelman mukaan nuorten joukkueessa, jonne Hellsten nousee hänen paikalleen. 

Konttisella vahva usko menestykseen 
Valmennuspäällikkö Konttinen myöntää, että Suomi joutuu luonnollisesti antamaan tasoitusta muille maailmanluokan kuljettajien Aholan ja Aron hahmoissa. 
- Tietenkin olisin toivonut, että Ahola olisi osallistunut joukkuekisaan, mutta ymmärrän samalla hänen henkilökohtaisen ratkaisunsa. 
Konttisella on silti vahva usko Suomen menestykseen. 
- Kahden näinkin kovan kuljettajan puuttuminen ei vie meiltä mestaruusmahdollisuuksia. Meillä on onneksi laaja enduromiesten taso ja pitää muistaa, että aina arvaamattoman Sixin menestys pohjautuu nimenomaan koko joukkueen yhteiseen suoritukseen. Kuuden päivän kisa on niin kova, että siinä on oltava osittain myös onnea mukana matkassa. 
Suomen kautta aikojen seitsemäs joukkuemestaruus irtosi viime vuonna Uudessa-Seelannissa peräti yli  15 minuutin erolla Ranskaan. Pronssia Lake Taupossa ajoi Espanja. Suomen aiemmat mestaruudet olivat vuosilta 1996, -98, -99, 2002, -03 ja -04. 
Nuorten mestaruutta Chilessä puolustaa USA:n joukkue. Suomen nuoret sijoittuivat viime vuonna seitsemänneksi. 

Suomen Moottoriliitto on valinnut seuraavat joukkueet Six Days Enduroon Chileen 12.-17.11.2007: 

Miehet: 
Juha Salminen E1 Jari Mattila E1 Eero Remes E1 Petri Pohjamo E2 Marko Tarkkala E3 Valtteri Salonen E3 Vara-ajaja: Tomi Peltola 
Joukkueenjohtaja: Peter Wikman 

Nuoret: 
Olli Turma E1 Roni Nikander E1 Antti Hellsten E1 Patrick Wikman E2 Vara-ajaja: Jari Pulkkinen 
Joukkueenjohtaja: Pekka Kulju 

Lisätietoja: 
www.moottoriliitto.fi 
http://www.isde2007.cl/en/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti