maanantai 20. lokakuuta 2008

Kallio keskeytti konerikkoon Malesiassa

MM-kauden toiseksi viimeinen kisaviikonloppu sujui - ratatapahtumien osalta - varsin mollivoittoisesti Mika Kalliolta. 250-kuutioisten luokan kilpailun startissa Kallion KTM-pyörän kytkin petti ja lopullisesti miehen matka päättyi konerikkoon viidennellä kierroksella. 

- Starttini onnistui ja nousin neljännestä ruudusta kärkeen. Kun jarrutin ensimmäiseen mutkaan, tunsin kytkimen hajonneen. Sen jälkeen oli vaikeaa pysyä muiden mukana, mutta yritin kuitenkin kaikkeni jatkaa kilpailua kärkiryhmän mukana, Kallio selvitti. 

- Takasuoralla ajoin kaasu pohjassa, kun kone hajosi. Malesian Sepangin viikonloppu olikin käsittämättömän epäonninen monacolaistuneelle valkeakoskelaiselle. 

- Kylläpä homma vastusti ja onnetar taas pyllisti meikäläisen suuntaan. Ei ole vähään aikaan ollut näin surkeaa kisaviikonvaihdetta, Kallio harmitteli. 

- Perjantaina aika-ajossa bensan loppuminen vei mahkut paalupaikkaan. Se olikin näköjään vain alkurapinaa, kun sen jälkeen tekniikka ei pysynyt vauhdissa mukana toisessa aika-ajossa ja kisassa. 

Kärkiryhmän kuudennelta sijalta keskeyttänyt Kallio joutui samalla heittämään hyvästit MM-hopealle. 

Malesian kisan voittanut Alvaro Bautista on 37 pistettä Kallion edellä MM-taulukossa. Kolmanneksi Sepangissa ajanut Marco Simoncelli varmisti luokan maailmanmestaruuden. 

Kauden päätöskisassa viides sija varmistaisi suomalaiselle pronssimitalin, vaikka sarjanelonen Alex Debon ajaisi voittoon. 

- Toivon mukaan viikon päästä Valenciassa saisimme KTM-pyörällä onnistuneen päätöksen viiden vuoden yhteistyölle. Mitalisija täytyy yrittää hoitaa kotiin. 

- Ensi vuonna on sitten uudet haasteet edessä ja nopeammat vehkeet alla, Kallio päätti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti