maanantai 6. lokakuuta 2008

Kallio kolmanneksi Australiassa

Mika Kallio joutui tekemään sunnuntaina täyden päivätyön noustessaan kolmanneksi Australian MM-osakilpailussa Phillip Islandin radalla. 

Red Bull KTM-tallin suomalaiskuski puristi aivan riskirajoilla, mutta 250-kuutioisten kilpailun puolivälin jälkeen hän ei mahtanut mitään Marco Simoncellin ja Alvaro Bautistan vauhdille. 

- Hyvän lähdön jälkeen pystyin roikkumaan kärkiryhmässä, vaikka vauhti oli jo alussa rataennätystasolla. Huomasin kyllä aika nopeasti, että siinä kyydissä olisi vaikea pysyä loppuun asti, kun riskillä joutui vetämään, Mika Kallio kertasi. 

- Tein kisan puolivälissä pienen virheen jarrutuksessa ja menetin aikaa. Sen jälkeen ei ollut enää mitään mahdollisuuksia saada kärkikaksikkoa kiinni, joten tähtäin oli kolmannen sijan saavuttamisessa. 

Valkeakoskelainen kävikin tiukan kamppailun viimeisestä palkintopallisijasta espanjalaisen Julian Simonin kanssa. Kallio jäi kärjestä 14 sekuntia, mutta kuittasi kolmossijan vain 0,028 sekunnin turvin. 

Ohitus maalisuoralla 

- Putosin kolmanneksi viimeisessä mutkassa yhden sijan, mutta viimeisen pitkän mutkan paremman ulostulon sekä imuavun turvin pystyin niukasti nousemaan takaisin kolmanneksi, Kallio selvitti. 

- Palkintopallisijoitus on tietysti aina hyvä ja se oli vähimmäistavoitteeni täällä. Edellisten kisojen vaikeuksien ja epäonnen jälkeen pallille nouseminen tyydytti. Tämä oli meidän eväillä se kuuluisa maksimisuoritus. 

- Mestaruuteen ei ole enää käytännössä mahdollisuuksia. Jatkossa ajetaan voitoista ja taistellaan Bautistan kanssa hopeasta. 

Simoncelli johtaa MM-sarjaa nyt 37 pisteen erolla Bautistaan ja 49 pisteen erolla Kallioon. Jaossa on vielä 50 pistettä, joten myös Kalliolla on teoriassa mahdollisuus taistella MM-kullasta. 

MM-sarjasta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua; Malesian Sepangin ja Espanjan Valencian kilpailut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti