maanantai 27. lokakuuta 2008

Ajo Motorsportin Di Meglio kolmanneksi päätöskisassa

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Derbi-kuljettaja Mike Di Meglio päätti ratamoottoripyöräilyn 125-kuutioisten luokan MM-kauden upeasti palkintokorokesijoitukseen Valenciassa.

Piikkiluokan maailmanmestaruuden kolme viikkoa sitten Australiassa nimiinsä vienyt Di Meglio taisteli kisan voitosta pitkään, kunnes harmittava takaisku toiseksi viimeisellä kierroksella pudotti hänet kärjestä kolmanneksi. Di Megliolla oli vaikeuksia pyöränsä etupään kanssa ja ajolinja lipsahti leveäksi.

Ricardo Tormo-radalla ruutulippua tervehti ykkösenä Simone Corsi ennen Aprilia-tiimikaveriaan Nicolas Terolia. Corsi kukisti Terolin 0,106 ja Di Meglion 0,223 sekunnilla.

- Minulla oli ongelmia pyörän etupään kanssa kisan loppupuolella. Pyrin vain välttämään kaatumista, jolloin Corsi ja Terol pääsivät minusta ohi. Sen jälkeen ei ollut enää mitään tehtävissä voiton osalta. Haluan kuitenkin kiittää jälleen kerran tiimiäni hienosta työstä täällä Valenciassa, totesi kunniakierrokselta palannut Di Meglio.

Tallipäällikkö Aki Ajon mukaan Di Meglion pyörään ehdittiin löytää yllättävänkin toimivat säädöt vähille jääneistä kuivan kelin kierroksista huolimatta.

- Kuten Mike totesi, etupään kanssa oli ongelmia, mutta kaiken kaikkiaan tämä oli taas huippusuoritus hyvin kisaan keskittyneeltä mestarilta.
Corsi varmisti voitollaan MM-hopean, johon ennen päätöskisaa piti vielä vahvinta otetta Aspar-tiimin Aprilialla ajava Gabor Talmacsi.
MM-pronssille jääneen paalupaikkamies Talmacsin viimeinen piikkiluokan kisa päättyi tylysti keskeytykseen.

Ajo harmissaan Aegerterin puolesta
Di Meglion tiimikaverin Dominique Aegerterin hienosti kulkenut viikonvaihde jäi sekin ilman huipennusta.
MM-loppupisteissä 16:nneksi sijoittunut Aegerter kaatui ja kurvaili kypärä kallellaan varikolle jo kisan neljännellä kierroksella.
- Minua ja koko tiimiä harmittaa rankasti Domin puolesta, sillä hän ajoi erinomaista ja hyvävauhtista viikonvaihdetta. Ikävä kyllä hänelle osui sitten teknisiä ongelmia kisaan.