maanantai 20. lokakuuta 2008

Mika Kallion ajaa MotoGP-luokassa Ducatilla ensi kaudella

Mika Kallion siirtyminen ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokkaan, MotoGP-luokkaan, on ollut esillä jo kesästä saakka, mutta virallinen vahvistus valkeakoskelaisen uudelle Ducati-sopimukselle saatiin sunnuntaina Malesian MM-osakilpailun jälkeen. 

25-vuotias Kallio on esittänyt kahdessa pienemmässä luokassa vakuuttavia otteita viime kausina, joten jo tämän vuoden keväästä saakka hän on taustajoukkojensa kanssa neuvotellut siirtymisestä urallaan askeleen eteenpäin. 

- Neuvotteluissa oli alussa mukana neljä eri pyörämerkkiä, mutta jo heinäkuun aikana Ducatin tarjoama paketti nousi parhaimmaksi vaihtoehdoksi. Elo-syyskuun vaihteessa olimme jo käytännössä selvillä sopimuksen yksityiskohdista. Sopimuksen julkistaminen siirtyi näin pitkälle Ducatin ja tallin yhteistyökumppaneiden toiveista, Kallio paljasti. 

- Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen siihen, että Ducati osoitti neuvotteluissa haluavansa juuri minut kuljettajakseen sekä panostavansa jatkossa entistä laajemmin menestyksen eteen, Kallio jatkoi. 

Ensi vuonna maineikas italialaistehdas vahvistaa huomattavasti panostustaan MotoGP-luokassa. Kaikki Ducati-tallin kuljettajat saavat alleen uudistuneen Desmosedici GP9-pyörän. 

Ducatin kalustoon tulee merkittäviä muutoksia pyörän runkoa myöten. Kallion uusi tallikaveri Niccolo Canepa on jo testannut uutta mallia, sillä italialainen on toiminut tänä vuonna tehtaan testikuskina. 

- Ducatin ykköstallin ja meidän Pramac Racing tallin yhteistyö tiivistyy, sillä esimerkiksi kaikki meidän tallin mekaanikot tulevat jatkossa tehtaan puolelta, Kallio kertoo. 

- Tunnelmat ovat nyt todella positiiviset, kun on täysi tehtaan tuki takana. Testaan MotoGP-luokan pyörää ensimmäistä kertaa Valencian kisan jälkeen kahden päivän ajan. 

Kallion kovasti odotettu sopimusuutinen on kova juttu myös suomalaisen moottoriurheilun kannalta. 

Edellisen kerran suomalainen tehdaskuski nähtiin kuninkuusluokan MM-sarjassa kaudella 1978, jolloin Teuvo Länsivuori päätti menestyksekkään uransa. 

- 30 vuotta on todella pitkä aika, joten onhan jo korkea aika näyttää suomalaisosaamista myös tässä kovatasoisessa sarjassa, Kallio totesi tyytyväisenä. 

- Pääseminen MotoGP-luokkaan on ollut tavoitteeni koko urani ajan. Sen jälkeen kun saavutin menestystä 125-kuutioisten luokassa, tiedostin nousun olevan mahdollista aina kuninkuusluokkaan saakka, Kallio päätti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti