maanantai 16. tammikuuta 2012

Salminen vaihtaa E2-luokkaan

Enduron 13-kertainen maailmanmestari Juha Salminen kilpailee alkavalla kaudella E2-luokassa. Hän ajoi viime vuonna mestariksi 250-kuutioisella Husqvarnalla E1-luokassa.- Tämä on luonnollinen siirtymä seuraavaan luokkaan. Haen itselleni uusia haasteita ja pidän mielialan sekä motivaation korkealla. Eihän motivaatio ole nytkään koetuksella, mutta tällä varmistetaan se, että se ei menekään siihen suuntaan, sanoo Salminen.

Salminen valittiin maanantaina vuoden 2011 parhaaksi moottoripyöräurheilijaksi Suomessa. Kolmella vuosikymmenellä MM-kultaa takoneen Salmisen, 35, viime kauden meriitteihin lukeutui henkilökohtaisen tittelin lisäksi Suomessa saavutettu joukkuemestaruus.

Salmisen meriittilistalta löytyy E2-luokan maailmanmestaruus vuodelta 2004, jonka jälkeen hän siirtyi kahdeksi kaudeksi USA:n GNCC-sarjaan. Salmisen Amerikan valloitus sujui kahden mestaruuden merkeissä, minkä lisäksi hänet valittiin vuonna 2005 mantereen parhaaksi moottoripyöräurheilijaksi. Paluu E2-luokkaan sujuu kokeneelta vantaalaiskuljettajalta suuremmitta mutkitta.

- Viime vuonna ajamani Husqvarnan pikkunelari ja tämä 310-kuutioinen perustuvat samaan pyörään. Pyörä on periaatteessa samanlainen rungon, geometrian ja jousituksen osalta. Oppimista on edessä paljon vähemmän kuin vuosi sitten. Oppia haetaan lähinnä moottoriin, johon on tullut taas aika paljon uusia juttuja, toteaa Salminen.

Husqvarnalla voitettiin viime vuonna kakkosluokan mestaruus ranskalaisen Antoine Meon toimesta. Tällä kaudella Salmisen tiimikaverina E2:ssa kilpailee italialainen Alex Salvini. Salmisen tavoite on mestaruus.

 - Kilpailu menee kuitenkin koko ajan kovemmaksi. Kaiken on natsattava kohdalleen, kertoo tulevana sunnuntaina Gironan tuttuihin harjoitusmaisemiin Espanjaan suuntaava Salminen.

Suomi ja Ruotsi tuovat vaihtelua MM-sarjaan

Kahdeksan osakilpailuviikonvaihdetta kattava MM-sarja käynnistyy 24.-25. marraskuuta Chilen Talcassa, josta matka jatkuu nopealla aikataululla Argentiinan San Juaniin. Heinola isännöi Suomen osakilpailua 1.-2. syyskuuta. Heinolan jälkeen ajetaan enää kaksi kisapäivää Ranskan Brignolesissa.

- Kotiyleisön edessä on aina hieno kilpailla. Hyvää vaihtelua aiempaan tuo edelleen myös se, että Ruotsi palaa Suomen lisäksi sarjaan.

Salminen ajoi viime kaudella MM-sarjan lisäksi täyden kauden Espanjan sarjassa, sekä valikoituja kilpailuja Italiassa. Ensi kauden kilpailukalenteri muotoutuu tältä osin lähiaikoina palaverissa tiimipäällikkö Fabrizio Azzalinin kanssa.

- Lopullista päätöstä ei ole vielä tehty, mutta oma näkemykseni on se, että en aja enää Espanjan sarjaa. Vaihtoehdot alkavalla kaudella ovat Ranskan ja Italian sarjat, tuumii Salminen.

Enduron MM-sarjan kilpailukalenteri kaudella 2012

24.-25.3. Talca, Chile
31.3.-1.4. San Juan, Argentiina
5.-6.5. Munitibar Arbacegi, Espanja
12.-13.5. Torres Vedras, Portugali
30.6.-1.7. Castiglion Fiorentino, Italia
25.-26.8. Karlsborg, Ruotsi
1.-2.9. Heinola, Suomi
20.-21.10. Brignoles, Ranska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti